Maximus maakt bijzonder Belgische volkslied op akoestische bass

© (Foto Maximus)
Redactie KW

Nadat hij de voorbije lente zijn liefde beleed voor de Italiaanse zangeres-actrice Sabrina (Salerno), bekend van de foute eighties-klassieker ‘Boys’, lanceert Yannick Uyttenhove, de 43-jarige geboren Ardooienaar die vandaag in Merelbeke woont en voor de nom de plume Maximus koos, vandaag ‘Belgium’. In dit nummer bezingt hij zijn vaderlandsliefde.

Zin voor ironie zit Yannick Uyttenhove in de genen en daarom brengt hij uitgerekend op de nationale feestdag van ons land ‘Belgium’ uit. Voor dit nummer wendde hij enkel zijn stem en akoestische bas aan. De bijbehorende videoclip werd door uitgeweken Roeselarenaar Stijn Lammertyn op beeld vastgelegd tijdens een naar verluidt zeer hete namiddag in diens huidige woonplaats in het Oost-Vlaamse Heusden.

‘Belgium’ is duidelijk opgevat als een eerbetoon aan tal van figuren die aan ons land kleur geven of gaven. Uyttenhove lardeert zijn lied met enkele kwinkslagen: “Putain/Putain/les fricadelles/ “très bien”/nous mangeons quand même pas comme des Hollandiens…” en “On a le printemps/Jo Lemaire/John Massis/et le ‘Prins Albert’…

“Als je superfijne reacties krijgt van onder andere bondscoach Roberto Martinez, Björn Soenens uit New York, Delfine Persoon, Liliane Saint-Pierre, Roland Liboton, Lotto-Soudal, het zalige Sporza, het kamp Kompany tot zelfs Martine Tanghe, dan moét het wel een wijs liedje zijn”, glundert Uyttenhove. “En the surprise zit ‘m op het eind…haha…..Enjoy!”

https://www.youtube.com/watch?v=O0b13s2IuHA

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier