Maximus bezingt in videoclip zijn liefde voor ‘Sabrina’

Maximus bracht een ode aan zijn muzikale jeugdliefde Sabrina. © gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Een maand geleden verraste Yannick Uyttenhove, de 43-jarige geboren Ardooienaar die vandaag in Merelbeke woont en voor de nom de plume Maximus koos, vriend en vijand met de single ‘Sabrina’. In de tekst belijdt hij in niet mis te verstane bewoordingen zijn puberliefde voor de gelijknamige Italiaanse zangeres-actrice.

In 1987 scoorde Sabrina een monsterhit met ‘Boys (Summertime Love)’. Vooral de videoclip zorgde voor commotie. De rondborstige Sabrina zorgde aan het eind van het nummer, al dan niet bedoeld, voor een nipplegate. “Ik was tien en toen die clip voorbij kwam, was ik meteen smoorverliefd“, herinnert Uyttenhove zich.

“Ik herinner me dat ik toen dagelijks naar de Jongerentelefoon belde. Ik wou haar telefoonnummer achterhalen om mijn liefde aan haar te kunnen overmaken. (lacht) Maar haar nummer bleek nooit te kloppen. Vorig jaar werd ‘Boys (Summertime Love)’ gedraaid op een fuif in de gemeente waar ik vandaag woon. Ik vertelde dat verhaal over Sabrina aan enkele vrienden en zij raadden me aan om daar songgewijs iets mee aan te vangen.”

Videoclip

Uyttenhove begon te schrijven en had na een tijdje ‘Sabrina’ op papier. Na het verkrijgen van de toestemming van de manager van Sabrina, die haar echtgenoot bleek te zijn, sloot hij zich op in de studio van producer Jan Chantrain in Mariakerke, samen met een rist muzikanten. “We hebben 22 dagen aan het nummer gewerkt“, schetst Maximus. “Het basisidee duurde amper een paar seconden, maar door er lang aan te sleutelen, hebben we een andere dimensie aan de song gegeven.”

Tijdens een videochat met Sabrina en haar man viel het oog van die laatste op de contrabas die Uyttenhove thuis had staan. “Tegelijk vroeg hij of ik nog van plan was een videoclip te maken. Dit inspireerde mij om in de openlucht een liveversie van ‘Sabrina’ op de contrabas op te nemen, terwijl in de achtergrond Orazio, Emilio en Rocco, drie bevriende Italianen, hun roots graag in de verf zetten, met inachtneming van de social distancing“, glimlacht Uyttenhove.

Nieuwe song

“Zo lang we aan dat nummer hebben gewerkt, zo snel was de videoclip af. Aan het eind zat ik door mijn adem heen, maar dat is volledig toe te schrijven aan de coronakilo’s die ik de voorbije maanden heb gekweekt.” (lacht)

Ondertussen heeft Maximus al een idee voor een nieuwe novelty-song, op basis van een Frans nummer. Dit wil hij dit najaar uitbrengen. “De optredens beginnen gelukkig weer binnen te komen, een one-man-band met bas, contrabas en loopstation, het blijft de organisatoren aanspreken”, geeft hij mee.

“En Sabrina? Zij woont met haar wederhelft in Venetië. Als alles meezit, treedt ze dit najaar op in Frankrijk en waarom eens geen ‘goeiedag’ gaan zeggen?”, besluit Maximus glimlachend.

Bekijk de clip hier in première!

https://www.youtube.com/watch?v=mKk7_9aStn0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier