'The Racer' is het aangrijpende wielerdrama van Bl!nder Films ('Love & Friendship') in samenwerking met Calach Films ('Mammal') en het Belgische Caviar ('Tabula Rasa'). Naast Talpe en Simone maken onder andere Tara Lee ('A Date for Mad Mary') en Iain Glen ('Game of Thrones') hun opwachting in de film. De gebeurtenissen in de film situeren zich in het Ierland van 1998, waar de Tour de France voor het eerst van start gaat.

De Belgische wielrenner Dom Chabol (Louis Talpe), bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste 'Domestiques' (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - slechts één keer voor het einde van zijn carrière. Aan de start van wat waarschijnlijk zijn laatste Tour zal zijn, wordt Dom zonder pardon uit het team gezet waar hij zijn hele leven aan wijdde. Zijn beste vriend Sonny (Iain Glen), de masseur van het team, slaagt er niet in om hem gerust te stellen over zijn toekomst.

Een toevallige relatie met Lynn (Tara Lee), een jonge Ierse dokteres, verzacht echter de klap en Dom begint het idee van het burgerleven te accepteren en er zelfs van te genieten. Wanneer hij zich klaarmaakt om huiswaarts te keren en zijn vervreemde zus onder ogen te zien, slaat een gigantisch dopingschandaal een andere ploeggenoot uit de Tour en moet Dom terug het zadel op...

De opnames gaan binnenkort van start in Luxemburg en Ierland. Louis Talpe is vereerd om de hoofdrol te mogen spelen in 'The Racer': "Ik ben erg verheugd deel uit te maken van een geweldige cast die door Kieron J. Walsh is samengebracht om het verhaal te vertellen van een bijzonder toegewijd personage uit één van de grootste sportevenementen ter wereld."