Laatste avond voor Zundag in Brugse Ezelstraat

© SVV
Redactie KW

Het pand waar de voormalige café van Snuffel Hostel en later Comma Slesh/Bar gevestigd was, heeft een nieuwe eigenaar. Die heeft een abrupt einde gemaakt aan de samenwerking met de uitbaters van de Brugse socio-culturele vrijplaats Zundag.

Begin september vorig jaar starten de drie Wouters Meyskens, Rommel en Van Gelder Zundag op. Een klein jaar later is deze plek, waar alles “op z’n zundags” verloopt, uitgegroeid tot een broedplaats van allerlei activiteiten met een alternatief karakter. De voorbije elf maanden vonden er kleinschalige optredens plaats, dj’s kwamen er draaien, je kon er lezingen aanhoren, er was ruimte voor ontmoeting met gelijkgestemden en Zundag bood ook een podium aan beginnende en gevorderde woordkunstenaars tijdens Winterwoorden.

Herbronnen

Geheel onverwacht valt vanavond, vrijdag 10 juli, het doek over de werking van Zundag op de locatie gelegen aan de Ezelstraat 47. “Het pand stond al geruime tijd te koop en werd onlangs verkocht”, vertelt Wouter Rommel. “Wij hadden een huurcontract ‘bezetting ter bede’ met leegstandbeheerder Entrakt, maar de nieuwe eigenaar ziet ons liever onmiddellijk verdwijnen. We ondernamen pogingen om die nieuwe eigenaar ervan te overtuigen dat ons project een meerwaarde is voor het pand, in afwachting van de uitvoering van de verdere plannen met dit vastgoed, maar tevergeefs. We nemen nu de tijd om ons te herbronnen, nieuwe ideeën uit te werken en vooral op zoek te gaan naar een plek waar we ons spreekwoordelijk ei kwijt kunnen.”

Ook het belendende pand (Ezelstraat 49) behoort voortaan de nieuwe eigenaar toe. Het gebouw was omgevormd tot een pop-upgalerie. Momenteel stelt de Venezolaanse kunstenares Rosangela Arreaza er tentoon, maar ook zij moet daar binnenkort weg.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier