Met een onderzoeksverhaal over een geheime miljoenendading die een Genkse schepen met netbeheerder Infrax afsloot, winnen twee journalisten van 'Het Belang van Limburg' de tweede Pen van Apache. De onderzoeksredactie van 'Krant van West-Vlaanderen' werd uitgeroepen als publiekslieveling.

Meer dan 400 lezers duidden de onderzoeksredactie van Krant van West-Vlaanderen als hun project aan. Drijvende krachten Olivier Neese en Pieter-Jan Breyne legden in het verleden dossiers aan over prostitutie, slechte fietspaden, cybercrime of de doodsteek van nertsenkwekerijen. "Niet zelden maken ze daarbij gebruik van crowdsourcing en het netwerk van lokale journalisten die de krant telt", aldus Apache.

Bijzondere regiojournalisten in de kijker

"Omdat we over enkele maanden naar de stembus trekken voor lokale en provinciale verkiezingen, besloot de redactie van Apache om dit jaar bijzondere regiojournalisten in de kijker te plaatsen. Hun métier staat onder druk, maar net omdat lokale besturen steeds meer bevoegdheden krijgen, is hun bestaan onmisbaar. Niet zelden maken nationale edities gebruik van hun voelsprieten overal te lande. Apache werd opgericht om de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen te versterken. Met de Pen van Apache willen we hulde brengen aan zij die mee aan die weg timmeren", klinkt het nog.

"Het is een eer genomineerd te worden voor de Pen van Apache", reageren Pieter-Jan Breyne en Olivier Neese. "Krant van West-Vlaanderen zet sinds enige tijd in op onderzoeksjournalistiek en kennelijk heeft ook de redactie van Apache dat opgemerkt. Voor ons is het een stimulans om in de toekomst onze lezers nog meer boeiende onderzoeksverhalen voor te schotelen."

(FV/MF)

Met een onderzoeksverhaal over een geheime miljoenendading die een Genkse schepen met netbeheerder Infrax afsloot, winnen twee journalisten van 'Het Belang van Limburg' de tweede Pen van Apache. De onderzoeksredactie van 'Krant van West-Vlaanderen' werd uitgeroepen als publiekslieveling.Meer dan 400 lezers duidden de onderzoeksredactie van Krant van West-Vlaanderen als hun project aan. Drijvende krachten Olivier Neese en Pieter-Jan Breyne legden in het verleden dossiers aan over prostitutie, slechte fietspaden, cybercrime of de doodsteek van nertsenkwekerijen. "Niet zelden maken ze daarbij gebruik van crowdsourcing en het netwerk van lokale journalisten die de krant telt", aldus Apache."Omdat we over enkele maanden naar de stembus trekken voor lokale en provinciale verkiezingen, besloot de redactie van Apache om dit jaar bijzondere regiojournalisten in de kijker te plaatsen. Hun métier staat onder druk, maar net omdat lokale besturen steeds meer bevoegdheden krijgen, is hun bestaan onmisbaar. Niet zelden maken nationale edities gebruik van hun voelsprieten overal te lande. Apache werd opgericht om de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen te versterken. Met de Pen van Apache willen we hulde brengen aan zij die mee aan die weg timmeren", klinkt het nog."Het is een eer genomineerd te worden voor de Pen van Apache", reageren Pieter-Jan Breyne en Olivier Neese. "Krant van West-Vlaanderen zet sinds enige tijd in op onderzoeksjournalistiek en kennelijk heeft ook de redactie van Apache dat opgemerkt. Voor ons is het een stimulans om in de toekomst onze lezers nog meer boeiende onderzoeksverhalen voor te schotelen."(FV/MF)