Kunstenstoet opent festival Splinters in Kuurne

Redactie KW

Het festival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie.

Zaterdag omstreeks 14.00 uur ging het gratis Kuurnse kunstenfestival Splinters van start. Het festival werd geopend emt een feestelijke stoet. De stoet trok vanaf parking Damier langsheen de oevers van de Leie richting Site Sabbe in de Leiemeersdreef. Daar vindt Splinters dit jaar plaats. De moderne majorettes ‘Les Figurettes Fénoménales’ begeleidden de stoet.

DJ’s van Club 55 en Boccaccio aanwezig

“Het weer zorgde ervoor dat we onze creativiteit dienden te gebruiken bij de Bootsafari”, vertelt voorzitter en coördinator van Splinters19 Arne Quartier, “Normaal zou die Bootsafari per boot gedaan worden in het Vlaspark. Het weer liet ons echter niet toe om dat te doen, waardoor we op het laatste moment beslisten om te boten te vervangen door gocarts.”

De blikvanger op Splinters19 wordt alvast een ode aan de Belgische muziek. Zo is er een terras, een dansvloer en een tribute tot de Belgische dance muziek met een documentaire over New Beat. Daarnaast is er ook een live set van A Split-Second en DJ-sets van de vaste klankman. Ook de resident DJ van de vroegere discotheek Club 55 uit Kuurne draait een set. Daarnaast is Olivier Pieters, resident in de vroegere Boccaccio in Destelbergen, van de partij op Splinters19.

Het volledige programma van het gratis kunstenfestival is terug te vinden via www. splinters19.be.

(BRU/Foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier