Kunst op Zuiders Gras staat voor de derde editie

V.l.n.r. Isabelle Torrelle, schepen van Cultuur Axel Ronse, schepen van Deelgemeenten Ruth Vandenberghe en gastheer voor de persvoorstelling Romain Haemers. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 5 en zondag 6 september stellen 24 lokale kunstenaars tentoon in 11 tuinen in de zuidelijke deelgemeenten van Kortrijk en in Sint-Denijs tijdens de derde editie van Kunst op Zuiders Gras.

Onder impuls van wijlen Francis Rodenbach waren de edities van 2012 en 2016 echte voltreffers. Het concept is simpel: Lokaal kunsttalent laat zijn/haar werken bewonderen in de prachtige setting van de zuidelijke rand van Kortrijk. Veel kunstenaars vreesden dat er geen plannen meer zouden komen om dit te organiseren. “Met het overlijden van onze stuurman Francis Rodenbach vorig jaar dachten we dat er geen derde editie meer zou komen. We vonden in de stad echter weer mensen die er enthousiast aan meewerkten”, aldus kunstenaar Romain Haemers uit Bellegem.

Telkens is er ook een professioneel kunstenaar met naam en faam die de groep meetrekt. Dit jaar is dit Isabelle Torrelle uit Gent. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier