Kiekteké op de planken met humoristisch stuk ‘Wie van de drie’

De leden van Kiekteké baseren zich op realistische humor voor 'Wie van de drie'. © LC
Redactie KW

Het tienkoppige gezelschap Kiekteké is weer druk in de weer met het repeteren van een nieuw toneelstuk. ‘Wie van de drie’ wordt de nieuwste realisatie van de vereniging. Een naar eigen zeggen humoristisch stuk, dat jong en oud zeker zal bekoren.

Peter Dewulf is oprichter en regisseur van de toneelvereniging: “In mei wisten we al welke richting we uit wilden, we kozen een stuk dat origineel in het Engels werd gespeeld. ‘One For the pot’, heette het toen. Wij maakten er ‘Wie van de drie’ van. We houden het op een mengeling van West-Vlaams en algemeen Nederlands. De onderscheiding zit hem in de rijken en armen, het verhaal speelt zich namelijk af in de jaren 30. Een rijke fabrikant gaat op zoek naar één van zijn trouwste oud-werklieden. Maar die is waarschijnlijk al overleden, daarom schrijft hij een advertentie voor diens kinderen. Hij wil namelijk 100.000 Belgische frank schenken aan de erfgenamen. Zo komen we in grappige situaties terecht. We baseren ons op realistische humor.” Eén van de medespeelsters in het stuk is Nancy Clement, die al 11 jaar bij het gezelschap actief is.

Plezier

“Het zal goed zijn, wees er maar zeker van. We kunnen voor een opvoering altijd spreken van gezonde stress, maar dat maakt het net zo leuk. We hebben geen scholing gehad rond acteren, het is puur voor ons plezier. Ook de make-up, de kostuums en het décor worden gemaakt door leden van Kiekteké. We zijn een goed team. Al kunnen er altijd wel wat nieuwe leden bij. Het zou leuk zijn mochten zich wat jongere mensen komen aanmelden”, laat Nancy weten.

De toneelgroep is goed gekend in de streek, de afgelopen jaren waren alle 8 voorstellingen snel uitverkocht. Wees er dus snel bij voor kaarten. De voorstellingen vinden plaats op 24, 25 en 26 en 31 januari en 1, 2, 7 en 8 februari, dit allemaal in De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke. (RDB)

De kaartenverkoop start op 23 november online via www.cultuurstek.be en vanaf maandag 2 december zal je ook tickets kunnen verkrijgen aan de infobalie van De Branding. Info over Kiekteké: www.kiekteke.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier