Kamping Kitsch Club dit jaar op… bedrijventerrein Evolis

Kamping Kitsch Club: het grootste verkleedfeest van het land. (GF)
Redactie KW

Kamping Kitsch Club vindt voor het tweede opeenvolgende jaar in Kortrijk plaats. Dit keer is niet Avanco in Aalbeke het decor voor wat in de volksmond het ‘marginaalste festival van het land’ heet, wel hoogwaardig bedrijventerrein Evolis. “We verwachten dit jaar tot 20.000 bezoekers”, stelt medeorganisator John Noseda.

Kamping Kitsch Club startte zeven jaar geleden als een klein evenement, maar is intussen uitgegroeid tot een groot festival. Voor het tweede jaar op rij is Kortrijk de thuisbasis. “We zijn dit jaar aan onze zevende editie toe en we zijn meteen ook aan onze zevende locatie toe”, stelt medeorganisator John Noseda. “Dat komt omdat we elk jaar enorm zijn gegroeid.”

“Vorig jaar waren we voor het eerst in Kortrijk actief, meer bepaald op de terreinen van Avanco in Aalbeke. Het festival daar was opnieuw een succes en omdat de samenwerking met stad Kortrijk ook goed verloopt, wilden we in deze stad blijven. Enig probleem was dat de terreinen van Avanco ook te klein werden: voor dit jaar verwachten we tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe locatie.”

Grootste verkleedfeest

Na een grondige prospectie kwam de organisatie uit op een groot stuk braakliggend terrein van 8,2 hectare in Kortrijk, vlakbij de grens met Zwevegem en Harelbeke. “Het terrein is het deel op bedrijventerrein Evolis waar het nieuwe voetbalstadion kan komen”, aldus nog John. “Daar vinden we de nodige ruimte voor dit jaar en misschien ook voor de komende jaren. Dat zal blijken tijdens de evaluatie na het festival.”

Opvallend is wel dat ‘het marginaalste festival van het land’ straks op een hoogwaardig bedrijventerrein plaatsvindt… “Kamping Kitsch wordt door sommigen een marginaal feest genoemd, maar wij noemen het als organisatie ‘het grootste verkleedfeest van Vlaanderen’. Ik kan je zeggen dat Kamping Kitsch op en top professioneel wordt aangepakt. Een team werkt het hele jaar door aan dit festival. Ons productieteam doet trouwens ook de organisatie van Laundry Day, Summerfestival en We Can Dance. We nemen de zaken dus heel serieus. Dat was ook wel een van de redenen waarom we op Evolis mogen organiseren.”

Bij intercommunale Leiedal benadrukken ze dat de overlast voor aanwezige bedrijven op Evolis minimaal zal zijn. “De hinder voor de bedrijven wordt zoveel mogelijk vermeden. Dit gebeurt in nauw overleg tussen Leiedal en de bedrijven, die sinds kort verenigd zijn in de vzw Evolis. Leiedal stelt het terrein ter beschikking na overleg met het stadsbestuur van Kortrijk”, aldus communicatieverantwoorddelijke Jeroen Vanthournout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier