Jeugdige acteurs aan de slag bij Torhoutse toneelkring Sint-Rembert

De zeven jonge acteurs samen met een deel van de crew van 'Kousenvoetenkermis' bij Sint-Rembert. © Foto JS
Johan Sabbe

Zeven jongens en meisjes, geselecteerd tijdens audities met liefst zeventig kinderen, spelen de nieuwe theaterproductie ‘Kousenvoetenkermis’ van toneelkring Sint-Rembert. Het stuk van Jozefien Mombaerts, die ook de regie voert, richt zich zeker niet enkel tot de jeugd, maar minstens evenzeer tot volwassenen.

Jozefien Mombaerts (31) is de vrouw van de bekende Vlaamse acteur en regisseur Johan Heldenbergh (51). Ze heeft theater- en filmwetenschappen gestudeerd in Antwerpen en toneelacademie gevolgd in Maastricht. Ze heeft het stuk Kousenvoetenkermis speciaal voor toneelkring Sint-Rembert geschreven. “Mijn basisidee was om een aantal kinderen te laten samenkomen in een supermarkt”, zegt ze. “Dat is een plek waar kapitalisme en anonimiteit elkaar tegenkomen. Heel boeiend, want in een supermarkt zie je alle lagen van de samenleving. In mijn stuk zit aan de kassa een zestienjarige jobstudente, die na een tragische gebeurtenis de supermarkt probeert om te vormen tot een heel persoonlijke en veilige plaats. Daardoor beginnen de jongeren die er langskomen geleidelijk hun angsten en twijfels te tonen.”

Een mix van gevoelens

Kousenvoetenkermis wordt op zaterdag 24 november, donderdag 29 november, vrijdag 30 november en zaterdag 1 december opgevoerd, telkens om 20 uur in het cultuurcentrum de Brouckere. De zeven jonge acteurs zijn Leonie Boillou, Lars Deleu, Kato Ghesquière, Merlijn Nolf, Sam Lormans, Jasmine Vanhee en Fran Vanoverberghe. Er wordt ook gezongen in het stuk.

In de supermarkt krijg je onder de zeven jongens en meisjes een mix van gevoelens te zien – van stress over stoerdoenerij tot angst, verveling en collectief schuldgevoel.

Kinderen zijn uiteraard welkom om te komen kijken, maar het stuk is zeker ook voor volwassenen bedoeld – vooral zelfs.

Tickets (10 euro) te koop via het cc, www.ccdebrouckere.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier