Jazz Brugge ondersteunt livestream muzikaal gebeuren Bel Jazz Fest

Redactie KW

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei kun je digitaal inloggen op jazz.be om een avond lang van liveconcerten te genieten van het puikje van de vaderlandse jazzscene.

De culturele sector is zeer zwaar getroffen door de huidige coronacrisis. Zo is het live circuit helemaal geïmplodeerd en kun je alvast tot eind augustus geen festivals in ons land bijwonen. Een zware streep door de rekening van organisatoren én tal van acts. Daarom zijn onze creatievelingen naarstig op zoek naar manieren om hun fans toch entertainment aan te bieden én daar ook nog voor betaald te worden.

Vorige maand was er al het initiatief van Artists Unlimited. Onder het motto ‘The Show must go ONline’ kon je als cultuurconsument middels betaling van het digitale festival AU! Livestream Festival genieten met onder meer professioneel in beeld gebrachte optredens van Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs en en Tessa Dixson. Met een kleine tweeduizend bezoekers werd dit initiatief een succes.

Binnen twee weken zet de vaderlandse jazzfestivalscene met onder meer Jazz Brugge (een organisatie van KAAP en het Concertgebouw Brugge) een soortgelijk initiatief op. “Voor slechts vijftien euro – en de mogelijkheid om meer te doneren – krijg je als bezoeker van Bel Jazz Fest toegang tot de volledige line-up die bestaat uit 24 acts”, zegt Rolf Quaghebeur van KAAP. “Die line-up omvat een resem kleppers die het kruim van de Belgische jazz vertegenwoordigen. Nood en Zuid, jong talent en bepalende waarden, mannen en vrouwen, meer en minder traditionele toepassingen. verbonden door de taal van muzikale improvisatie.”

Het gaat onder meer om de Knokse pianist Bram De Looze, het duo schntzl (met de Brugse pianist Hendrik Lasure), De Beren Gieren, An Pierlé Quartet, Nordmann, Compro Oro en een rist andere namen. Beide concertavonden, op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei, vangen om 18 uur aan en duren tot middernacht. “Vanuit zes verschillende locaties in het Brusselse Flageygebouw, die allemaal staan voor een uitmuntende akoestiek, zullen de concerten – soms deels gelijktijdig – in hoge audio- en beeldkwaliteit worden gestreamd”, aldus Quaghebeur. “Sommige optredens worden eerder opgenomen. Bezoekers kunnen online van podium wisselen en via chat met andere kijkers van gedachten wisselen. Tickethouders hoeven geen noot te missen en kunnen de content tot een week na het festival bekijken en beluisteren.”

Op hetzelfde platform jazz.be willen de organisatoren ook na dit festival de verscheidenheid van onze jazzscene in binnen- en buitenland blijvend promoten.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier