De beslissing om Nirgen dit jaar de Gouden Hoed en de bijhorende geldprijs van 5.000 euro te geven werd genomen door een professionele jury, onder leiding van voorzitter Chris Dusauchoit. Samen met cartoonisten Steven Degryse (Lectrr) en Kim Duchateau, striptekenaar Merho, Marc Coenen (Opleidingshoofd Journalistiek hogeschool PXL) en Ann Van Camp (Standaard Uitgeverij) had hij de moeilijke taak om uit de 2.325 ingezonden cartoons de winnende spotprent te kiezen

De Zilveren Hoed Knokke-Heist gaat dit jaar naar Dimitrios Georgopalis uit Griekenland. Zijn cartoon Full moon Vs social media levert hem 2.000 euro op.

De Bronzen Hoed Knokke-Heist gaat dit jaar naar Agim Sulai uit Italië. Met zijn cartoon Rich and Poor overtuigde hij de jury om de derde prijs en het bijhorend prijzengeld van 1.000 euro aan hem toe te kennen.

(DM)

De beslissing om Nirgen dit jaar de Gouden Hoed en de bijhorende geldprijs van 5.000 euro te geven werd genomen door een professionele jury, onder leiding van voorzitter Chris Dusauchoit. Samen met cartoonisten Steven Degryse (Lectrr) en Kim Duchateau, striptekenaar Merho, Marc Coenen (Opleidingshoofd Journalistiek hogeschool PXL) en Ann Van Camp (Standaard Uitgeverij) had hij de moeilijke taak om uit de 2.325 ingezonden cartoons de winnende spotprent te kiezenDe Zilveren Hoed Knokke-Heist gaat dit jaar naar Dimitrios Georgopalis uit Griekenland. Zijn cartoon Full moon Vs social media levert hem 2.000 euro op.De Bronzen Hoed Knokke-Heist gaat dit jaar naar Agim Sulai uit Italië. Met zijn cartoon Rich and Poor overtuigde hij de jury om de derde prijs en het bijhorend prijzengeld van 1.000 euro aan hem toe te kennen.(DM)