Fotocollectief Bryggja brengt ‘Fotomania 2019’ in Brugotta Hal Burg

Nauwelijks enkele dagen na Halloween pakt Alain Meessen uit met een 'Devil in Heaven'. © foto svv
Redactie KW

“We stimuleren en inspireren elkaar in onze creativiteit aan de hand van fotoanalyses en regelmatige foto-uitstappen”, klinkt het bij de leden.

Bryggia is een fotoclub die bescheiden van omvang is, maar kan bogen op een jarenlang bestaan. Vorig jaar nog vierden de leden het zilveren jubileum van hun vereniging. “Vanuit een persoonlijke visie leven amateurfotografen zich creatief uit met hun eigen voorkeuren en specialisaties”, verwoordt Rik Dalle de missie van dit collectief.

Naast Dalle presenteren ook Maurice Debaecke, Willy De Wolf, Martine Denève, Vincent Forges, Alain Meessen, Fernand Roelandt en Roland Vlaeminck er toegankelijk werk.

Inspiratiebron

Verschillende deelnemers vonden inspiratie in het voormalige Brugse depot van De Lijn. Zo kiekte Maurice Debaecke een grappige foto van een venster met een affiche met het opschrift “Dit pand wordt beschermd door Interim Vastgoedbeheer.” Alsof die site beschermd erfgoed is. Nauwelijks enkele dagen na Halloween pakt Alain Meessen uit met een ‘Devil in Heaven’, maar net zo goed met een werk dat de titel ‘Herfstvenster’ draagt. Vincent Forges houdt het sober met zwart-wit beelden van verlaten steegjes.

Deze fototentoonstelling kun je nog tot en met vrijdag 15 november bezichtigen in Brugotta Hal Burg, gelegen aan Burg 11 in Brugge. Dagelijks van 10 tot 17 uur, op de slotdag van 10 tot 16 uur. Gratis toegang.

(svv/foto svv)

www.bryggja.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier