Het thema van Wecandance is dit jaar safari nomads. En dan loop je als organisatie uiteraard het risico dat enkele 'grapjassen' het een goed idee vinden om zich te voorzien van een 'blackface'. Dat wil zeggen: het gezicht zwart schilderen, zodat je er uitziet als een zwarte persoon. Dat is niet ok, want racistisch. "Het is vanzelfsprekend dat dit een luie en misplaatste outfit is", zegt het festival via Instagram.

Voor wie echt geen inspiratie heeft voor zijn of haar festivaloutfit, heeft de Brugse kapster en influencer Glennda Rommelaere enkele tips in petto. "Voor mij is Wecandance hét festival van het jaar. Een echt fashionfestival, waar iedereen komt om te zien en gezien te worden", zegt Glennda, die al festivals als Rock Werchter en Tomorrowland afschuimde om de laatste modetrends te spotten.

Wel ok: dierenprints, leuke accessoires en de onvermijdelijke zonnebril. © Chicloth

"Stoere bikerboots en basic crop- of tanktops zijn alvast een must in elke festivaloutfit. Maar om in het thema van dit jaar te blijven, denk je best aan Tarzan: beige pakjes, kaki kleuren, dierenprints... De durvers kunnen gaan voor doorschijnende topjes. Of neonkleuren in dierenprint, een echte trend nu! Helemaal handig zijn heuptasjes, die weer helemaal in zijn. Zo heb je de handen vrij om je drank aan te nemen en te dansen. Tot slot maakt een zonnebril je outfit helemaal af."

Het festival waarschuwt overigens ook voor de sterke wind die voorspeld wordt. Zorg dus zeker dat je warm genoeg gekleed bent! (TV)

Het thema van Wecandance is dit jaar safari nomads. En dan loop je als organisatie uiteraard het risico dat enkele 'grapjassen' het een goed idee vinden om zich te voorzien van een 'blackface'. Dat wil zeggen: het gezicht zwart schilderen, zodat je er uitziet als een zwarte persoon. Dat is niet ok, want racistisch. "Het is vanzelfsprekend dat dit een luie en misplaatste outfit is", zegt het festival via Instagram. Voor wie echt geen inspiratie heeft voor zijn of haar festivaloutfit, heeft de Brugse kapster en influencer Glennda Rommelaere enkele tips in petto. "Voor mij is Wecandance hét festival van het jaar. Een echt fashionfestival, waar iedereen komt om te zien en gezien te worden", zegt Glennda, die al festivals als Rock Werchter en Tomorrowland afschuimde om de laatste modetrends te spotten. "Stoere bikerboots en basic crop- of tanktops zijn alvast een must in elke festivaloutfit. Maar om in het thema van dit jaar te blijven, denk je best aan Tarzan: beige pakjes, kaki kleuren, dierenprints... De durvers kunnen gaan voor doorschijnende topjes. Of neonkleuren in dierenprint, een echte trend nu! Helemaal handig zijn heuptasjes, die weer helemaal in zijn. Zo heb je de handen vrij om je drank aan te nemen en te dansen. Tot slot maakt een zonnebril je outfit helemaal af." Het festival waarschuwt overigens ook voor de sterke wind die voorspeld wordt. Zorg dus zeker dat je warm genoeg gekleed bent! (TV)