Eindelijk erkenning in eigen stad voor Ygor uit Poperinge

© MD
Redactie KW

Koordirigent Dominiek Orroi (57), die gedurende zestien jaar de Stemband Hopchora leidde, kreeg zaterdagavond de Trofee voor Cultuurverdienste van de Stad Poperinge

“Sinds vijftig jaar ben ik muzikaal actief. Ondertussen speelde en zong ik bij tientallen koren, fanfares, speelscharen en kamerorkesten”, aldus de laureaat. Zijn trofee was een bas-reliëf met de door hem gekozen leuze ‘Zing, vecht, huil….’.

Cabaretier en stripfiguur Ygor uit Poperinge (Filip Haeyaert, 53) kreeg de titel ‘Ambassadeur van Poperinge’, omwille van zijn carrière in Vlaanderen en Nederland. “Ik heb altijd gedroomd van een job bij een ambassade, als conciërge, klerk of receptionist. Maar nu word ik van de eerste keer ambassadeur”, grapte Ygor tijdens de huldiging. Hij mocht zelf zijn prijs kiezen, en hij opteerde voor een bronzen beeldje van zijn stripfiguur, ergens opgesteld in de stad. Dat werd hem beloofd tegen september.

Er waren ook prijzen voor ‘aanstormend talent’. Die categorie werd gewonnen door animator Mathijs Demaeght, gevolgd door fotograaf Thomas Sweertvaegher en rapper Pieterjan Noppe.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier