Eindejaarstour ‘Geert Hoste JUMP’ gaat van start in Antwerpen

© BELGA
Redactie KW

In de Stadsschouwburg van Antwerpen gaat zaterdagavond de nieuwe eindejaarsconference van Geert Hoste in première.

In ‘Geert Hoste JUMP’ blikt de komiek met een knipoog en een lach terug op de actualiteit, de trends en de opvallendste personen van het voorbije jaar. Hoste koos naar eigen zeggen voor ‘JUMP’, omdat springen de rode draad vormde in de gebeurtenissen van vorig jaar. “Mensen springen in een boot richting Europa, anderen worden dan weer besprongen op een Thalystrein en in België staat altijd wel een regering op springen”, zei hij tijdens de presentatie van zijn show in augustus.

Wat we van zijn nieuwe conference mogen verwachten? “Alles van K3 tot Kalasjnikov! Waarom liep Bart De Wever verloren in New York? Hoe is het om miljardair te zijn als Marc Coucke? Wat is er zo speciaal aan K3? Waarom haat Hoste cava? Hoe zit het met de Gin-hype, de mannen met baarden, de foodtrucks, de Rode Duivels en de waakzaamheid van politie en leger? Hoe slim zijn slimme camera’s? En het nut van alcohol bij terreurbestrijding.”

Geert Hoste speelt in december 21 voorstellingen van zijn intussen al 25ste eindejaarstour. Na de première in Antwerpen trekt ‘Geert Hoste JUMP’ nog langs het Capitole in Gent, het Ethias Congrestheater in Hasselt, het Kursaal in Oostende en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, waar de tour op 28 december afsluit. De eindejaarsconference wordt op 1 januari ook op Eén uitgezonden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier