Het kunstproject, een initiatief van SYL Wevelgem, kon tijdens de realisatie op heel wat bekijks rekenen. Een metershoge kolos kwam tot leven door enkel gebruik te maken van gerecycleerd hout. Hij werd de blikvanger van het muziekfestival. Helaa...

Het kunstproject, een initiatief van SYL Wevelgem, kon tijdens de realisatie op heel wat bekijks rekenen. Een metershoge kolos kwam tot leven door enkel gebruik te maken van gerecycleerd hout. Hij werd de blikvanger van het muziekfestival. Helaas bleek de vreugde van korte duur want al snel werd duidelijk dat het beeld niet in het gemeentelijk park van Wevelgem mocht blijven staan. Meteen schoten de leden van het kunstcollectief in actie en werd een zoektocht georganiseerd, een zoektocht naar een nieuwe woonplaats voor de Golem."In de afgelopen weken hebben we toch een aantal voorstellen gekregen" horen we bij Marc Doornaert van SYL. "Uit die voorstellen filterden we drie solide kandidaten en uiteindelijk hebben we gekozen voor de plaats die volgens ons het best passende was".Zaterdag werd het houten gevaarte dan ook terug opgebouwd, op zijn nieuwe stek in de Schoolstraat . "Hier staat hij en zal hij blijven staan", aldus Marc. "Jawel, hij staat nu op privé grond maar het is nog altijd beter dan hem helemaal nergens te kunnen zien". Op de vraag of de leden van het SYL collectief het echt zo ver gingen laten komen, reageert Marc grappend. "Maar neen, desnoods ging ik hem in mijn eigen tuin gezet hebben".(CL)