De portables vieren 25e verjaardag met twaalf Gazer Tapes in een jaar

De portables vieren 25e verjaardag met twaalf Gazer Tapes in een jaar. © gf
Redactie KW

De Beste Kleine Belgische Band van de voorbije kwarteeuw met roots in Brugge nodigt je uit een nieuwe cassettespeler te gaan kopen in de meest nabije kringwinkel.

Vrijdag 16 oktober 1996. Op die heuglijke dag vond de allereerste repetitie van de portables plaats. We zijn een kwarteeuw verder waardoor deze band aan haar zilveren jubileum toe is. “Gebrek aan ambitie heeft ons genekt én gered”, klinkt het.

Het gelijk is geheel aan hun zijde, want 25 jaar later bestaan ze nog, terwijl veel andere bands hun palmares allang als afgesloten ervaren. “Ons feestcomité was al bijna een jaar lang in touw met het smeden van grootste plannen, maar helaas zijn dit geen tijden waarin die gedijen”, vertellen ze.

Megalomanie

“Daarom hebben we besloten om… de megalomanieknop van onze versterker nog een extra draai naar rechts te geven. Om een lang verhaal kort te maken: tussen nu en zaterdag 16 oktober 2021 gaan we elke maand één nieuw album releasen en wel op het weergaloze Belgische label Gazer Tapes. Elke maand één tape dus, onder de verzamelnaam ‘Silver Series’, met daarop geen afgewerkte songs (zó 1964), maar allemaal andere versies – puur en onversneden – van de meest bedwelmende grooves waarmee we ons de voorbije coronamaanden rot aan het amuseren zijn.”

Noem het albums, noem het mixtapes met tracks van één en dezelfde band, noem het wat je wil. Feit is dat het er twaalf zullen zijn en dat je ze allemaal op voorhand kunt bestellen, apart of als volledige boxset.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier