De heksen zijn aan het ontwaken in Beselare

De heksen kunnen duidelijk niet wachten. © BZ
Redactie KW

Gisteren werden de heksenfeesten met bravoure ingezet in Beselare met tal van druk bijgewoonde activiteiten onder een stralende hemel. Ook vandaag 27 juli staat er van alles te gebeuren in het heksendorp als aanloop naar de hoogdag.

De opening deze namiddag is voor Vreugde na Arbeid die traditiegetrouw een heksenknippeling organiseert aan het schutterslokaal. Nieuw dit jaar is de kinderknippeling die gratis aangeboden wordt vanaf 14.00 uur waarop ook kan worden ingeschreven voor de grote klus met de grote stokken. Daar het speelpleintje niet veraf is zal er uiteraard veel aandacht besteed worden aan de kinderen want er staat eveneens grime en een springkasteel voor hen opgesteld.

Voor volwassenen is er een terras voorzien met tal van drankjes en braadworsten. De vzw Heksenbraderie organiseert vanaf 17.00 uur in de Beselarstraat, Wervikstraat en de markt een braderie waar tal van marktkramers en vele Beselaarse verenigingen hun beste beentje voor zetten.

In de Geluwestraat is er een zeepkistenrace vanaf 18.00 uur en voor wie houdt van muziek kan op het marktplein optredens meepikken van The Damnettes en Final Feed op het grote podium. Ook Radio 2 is van de partij vanaf 16.00 uur naast de grote tribune met hun programma “Zot veel Zomer”.

Weggebruikers dienen er rekening mee te houden dat het centrum van Beselare al in de namiddag en vanuit alle richtingen moeilijk toegankelijk zal zijn wegens de opbouw van de braderie en zelfs helemaal afgesloten wordt vanaf 15.00 uur, er zijn omleidingen voorzien. Nog één nachtje slapen, maar opgepast de heksen zijn aan het ontwaken.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier