Danny Green scoort nummer 1-hit met ‘Achter het masker van mijn lach’

© BC

‘Achter het masker van mijn lach’, dat is de vierde nummer 1-hit van Danny Green in de Vlaamse Top 30. “Dat heb ik aan mijn fans te danken. Zonder hen ben ik niets”, zegt Danny. “Je mag nog een gouden stem hebben en de mooiste nummers zingen, zonder fans ben je niemand.”

Voor de vierde keer heeft Danny Green een nummer 1-hit gescoord in de Vlaamse Top 30 van Radio Vlaamse Ardennen. ‘Achter het masker van mijn lach’ is een zeer persoonlijk nummer, een levenslied.

“Wie mijn hele oeuvre kent, kent mijn leven. Ik schrijf nummers over wat ik heb meegemaakt in mijn leven. ‘Achter het masker van mijn lach’ is daarin niet anders. Ik heb geen gelukkige jeugd meegemaakt, die gevoelens heb ik van me afgeschreven in dat nummer”, begint Danny Green, artiestennaam voor Danny Bowé (57).

39 optredens weggevallen

De zanger woont met zijn echtgenote Karine Broucke langs de Noordomstraat. Ze hebben vijf kinderen die allemaal het huis uit zijn. Danny is vertegenwoordiger voor het frisdrankenmerk Schweppes. Zijn vrije tijd vult hij met zingen, nummers schrijven en optreden. “De voorbije maanden waren een ramp. Een artiest wil op een podium staan hé… Daar leef ik voor. Liefst 39 optredens ben ik kwijtgespeeld, rampzalig! Van september tot december staan er gelukkig wel alweer meer dan 20 optredens gepland.”

Harde wereld met veel jaloezie

Op of naast het podium, Danny beweert altijd zichzelf te blijven. “De mensen appreciëren dat. Of je nu met kol en plastrong rondloopt of je bent zwart van te wroeten in de aarde: ik behandel iedereen met hetzelfde respect. Het is niet omdat ik opgekleed op een podium sta, dat ik een dikkenek moet krijgen. De artiestenwereld is harde wereld met veel jaloezie. De een probeert de ander de loef af te steken, maar aan die vijandigheid wil ik niet meedoen. Ik blijf met mijn beide voeten op de grond. Als artiest moet je goed beseffen dat je niemand bent zonder je fans. Je mag nog een gouden stem hebben en de mooiste nummers zingen, zonder fans ben je niemand. Zij maken jou. Dus als ik een nummer 1-hit scoor, dan heb ik dat aan hen te danken. Zij nemen de moeite om voor mij te stemmen.”

Info: www.dannygreen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier