Cultuurcentrum Brugge gaat Brugotta-awards uitreiken in tien categorieën

© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Op zaterdag 21 maart 2020 staat een gala-avond gepland in de Koninklijke Stadsschouwburg van Die Scone. De Metronoomband onder leiding van Steven Van Havere zal tal van muzikale gasten begeleiden.

Bruges Got Talent. Het Cultuurcentrum Brugge maakte er een label van: Brugotta. In 2017 werden in de Koninklijke Stadsschouwburg voor de eerste maal de gelijknamige Brugotta-awards uitgereikt, een hoogtepunt voor de plaatselijke muziekscene.

Na twee succesvolle edities waarbij het Cultuurcentrum Brugge de voorbije jaren tribute-avonden op het getouw zette om respectievelijk Madonna (die in 2018 de kaap van zestig jaar rondde) en Tom Waits (die volgende maand 70 jaar wordt) te eren, komt er volgend jaar opnieuw een gala-avond waarop Brugotta-awards uitgereikt zullen worden.

“Verwacht je aan een heuse award-show in de ruimste zin van het woord met spetterende en verrassende optredens onder leiding van de Metronoomband van Steven Van Havere”, kondigt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) aan. “Daarom roepen we alle Bruggelingen en muziekliefhebbers op om zijn of haar favoriete muziekgroepen of -artiesten de eeuwigheid in te stemmen via een papieren stemformulier (dat je kan afgeven bij het Cultuurcentrum Brugge, gelegen aan de Sint-Jakobsstraat 20) of via de website ccbrugge.be.”

Voor de tweede Brugotta-awards gaat het Cultuurcentrum op zoek naar de strafsten in liefst tien categorieën. Je krijgt telkens ook de kans om zelf een naam naar keuze toe te voegen. Stemmen kan tot en met zondag 12 januari 2020. Iedereen kan dit maximum eenmaal. “Wie over enkele maanden de awards-show wil bijwonen, raden we aan om zo spoedig mogelijk tickets te bestellen”, adviseert Blontrock. “De vorige editie van deze unieke feestavond was na de stemronde in een mum van tijd uitverkocht.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier