Compact Disk Dummies releasen tweede single uit tweede album

Compact Disk Dummies laten nu hun nummer 'Matter of Time' op het publiek los. © GF
Redactie KW

Na ‘I remember’, de voorloper van hun cd ‘Neon Fever Dream’, hebben Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem een opvolger op de mensheid losgelaten, getiteld ‘Matter of Time’.

Afgelopen mei, in volle coronatijd, dropten Compact Disk Dummies hun tweede album Neon Fever Dream. Dit gebeurde vier jaar na hun debuut-cd Silver Souls en acht jaar nadat Lennert en Janus Coorevits op Humo’s Rock Rally in de Ancienne Belgique in Brussel triomfeerden.

Bij wijze van teaser voor Neon Fever Dream, dat een soort conceptplaat is, brachten de broers uit Desselgem I remember uit. Dit nummer haalde de nummer één-positie in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel en staat ondertussen liefst 21 weken in deze toonaangevende lijst. Misschien wel hun grootste radiohit tot op heden?

Huzarenstukje

Niettemin achtte het duo de tijd rijp voor een opvolger, getiteld Matter of Time. “Het lastigste nummer van onze tweede plaat om in elkaar te knutselen”, geeft Janus Coorevits toe. “Over een periode van vier jaar kreeg het meerdere gedaantes en productioneel was het echt een huzarenstukje om alles een plek te geven.”

Maar ook in dit geval geldt het adagium: loon naar werken. De nieuwe single wordt gekenmerkt door een gelaagde, poppy en nieuwerwetse electropopsound, ondertussen zowat het waarmerk van de Dummies. Het nummer klinkt bijzonder catchy en is dus vlot meezingbaar.

Ook in exotische herwerking

Matter of Time kreeg zoetgevooisde backing vocals van de Gentse muzikante Isolde Van den Bulcke mee en werd ingeblikt met de hulp van producers Luuk Cox en Jasper Maekelberg”, vult Lennert Coorevits aan.

Matter of Time kreeg ook een exotische herwerking mee. Hiervoor tekenden de vijf leden van de Antwerpse alternatieve popband Jaguar Jaguar, die hiermee hun eerste remix afleverden. (svv)

‘Matter of Time’ kun je hier in de twee versies beluisteren: https://fanlink.to/matteroftime

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier