Collectie van Xavier Tricot tentoongesteld in Venetiaanse Gaanderijen in Oostende

Cultuurschepen Bart Plasschaert, directeur Cultuur Martine Meire, kunstenaar en collectioneur Xavier Tricot en curator Els Vermeersch © ML
Redactie KW

In de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende is sinds kort de kunstcollectie te zien die Oostendenaar Xavier Tricot schonk aan de stad.

Oostendenaar Xavier Tricot (63) is auteur, multidisciplinair kunstenaar en eminent Spilliaert- en Ensorkenner. Onder het devies ‘I said yes with my eyes’ zijn nu ruim 130 kunstwerken uit zijn schenking te bekijken in De Venetiaanse Gaanderijen op de Oostendse zeedijk.

Naast de interesse voor de oude Oostendse meesters vormen de Minimal Art en de Arte Povera de hoofdtoon in Tricots collectie. De expo reflecteert een staalkaart van moderne en hedendaagse namen uit de internationale kunstwereld: Etienne Elias, Constant Permeke, Léon Spilliaert, Roger Raveel, Paul Delvaux, Leo Copers, Marcel Broodthaers, Thierry Decordier, Luc Martinsen, Kris Martin, Panamarenko, Marcel Duchamp, Pierre Alechinsky, Joseph Beuys, Daniel Buren, Jannis Kounellis, Michelangelo Pistoletto, Gerhard Rrichter, Guiseppe Penone en zo verder.

Kunsthistorica Els Vermeersch die onder andere actief is binnen het kunstencentrum Wit.h in Kortrijk en als freelancer werkt voor diverse organisaties en kunstenaars is de curator van de kunstexpo.

‘I said yes with my eyes’, een organisatie van de Cultuurdienst van Oostende, loopt tot 20 januari 2019. Van donderdag tot zondag van 14 tot 17 uur en op zondag ook van 10 tot 12 uur. Tijdens herfst- en kerstvakantie iedere dag.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier