Chaos Generator speelt live-soundtrack bij ‘Mortal Kombat’ in Brugge

© SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Gisterenavond werd de prachtige bonbonnière van Die Scone voor een avond omgetoverd in een bioscoopzaal. De aanwezigen kregen ‘Mortal Kombat’ te zien.

Een actiefilm die in 1995 de box offices haalde. De rolprent volgt de krijger Liu Kang, acteur Johnny Cage en de Special Forces-agente Sonya Blade, geleid door de dondergod Raiden, op hun reis naar de kwaadaardige tovenaar Shang Tsung. In een toernooi willen ze hem bestrijden. Inzet: niets meer of minder dan het voortbestaan van onze planeet.

De Brugse groep Chaos Generator bedacht met een Commodore 64 en vintage synthesizers een nieuwe soundtrack bij deze film. Of beter studio wizard Philippe Lefief deed dit. In zijn auditieve biotoop werkte hij twee maanden lang aan de klankband die hij gisteren samen met zijn medemuzikanten live uitvoerde. Die klankband had de allure van een sferische, bij momenten opwindende update van de originele score. Het resultaat klonk bijzonder knap spijts synchronisatieproblemen tussen beeld en geluid en het niet wegfaden van de originele muzikale uitsmijter. Hierdoor stonden de leden van Chaos Generator aan het eind enigszins wezenloos te kijken.

Na de release genoot de film ‘Mortal Kombat’ heel wat bijval bij gameliefhebbers, omdat dit ook de naam is van een computerspelserie. Daarom programmeerde het Cultuurcentrum Brugge deze live-soundtrack aan de vooravond van het tweedaagse festival ‘Playtime 20.20’ barstensvol gratis gameactiviteiten dat dit weekend de Stadsschouwburg in zijn greep houdt.

Voor het volledige programma verwijzen we naar https://www.playtime2020.be/programma/.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier