Brugge Plus pakt deze zomer uit met negen evenementen én een verbindend festivalbandje

Stefan Vankerkhoven

‘We’ve been having fun all summer long’, zongen The Beach Boys indertijd over het zomerseizoen. De vzw Brugge Plus kan zich daar volledig in vinden. Tussen 29 juni en 30 september pakt deze vzw in Brugge uit met negen evenementen én een festivalbandje.

“Negen goeie redenen om buiten te komen, te genieten, elkaar te ontmoeten en gezellig samen te zijn”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Brugge Plus maakt deze zomer de band die zo ontstaat tussen het publiek zichtbaar en herkenbaar: met een speels polsbandje draagt al wie een Brugge Plus evenement heeft bezocht, de leuke zomersfeer uit.

De zomer is in elk geval het hoogseizoen voor Brugge Plus! Met films op het strand van Zeebrugge, circus, muziek, culinaire verwennerij, hedendaagse kunst, openluchtvoorstellingen en straattheater in Brugge. Al deze evenementen hebben intussen een vaste plek veroverd op de West-Vlaamse cultuuragenda.

“Maar er is meer. We brengen niet alleen cultuur in openlucht, we stimuleren via onze evenementen ook ontmoetingen in een ongedwongen en gastvrije sfeer aan de hand van dit gratis festivalbandje”, aldus Lieve Moeremans, directeur van Brugge Plus.

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “Het staat in ons beleidsprogramma: Brugge Plus is een katalysator voor openluchtevenementen én we zetten in op cultuurparticipatie. Brugge Plus zorgt mee voor een levendige en leefbare stad.”

De festivalbandjes kunnen gratis opgehaald worden tijdens Filmophetstrand, Uitwijken Circustoer, Cirque Plus of bij In&Uit op ‘t Zand in Brugge.

Info: www.bruggeplus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier