Brihang kijkt in coronatijden naar zijn ‘Binnenkant’

© GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

“Van binnen zo brak, maar van buiten zo mooi, zo mooi/Want de binnenkant zie je bijna nooit”, zingt de naar Schaarbeek uitgeweken Knokse rapper op de derde single uit zijn tweede album ‘Casco’.

Door de uitbraak van COVID-19 heeft ‘Binnenkant’ plots een andere betekenis. “Normaal had je hier kunnen lezen hoe ik op mijn nieuwe single de luisteraar zachtjes dwing om even te ontsnappen aan de maalstroom van ons dagelijks bestaan. Om eventjes te letten op de tijd die stilletjes sluipend voorbij tikt en de aandacht te vestigen op al het moois wat zich normaal in de schaduw bevindt,” geeft Brihang mee, “maar aangezien de wereld al een aantal weken met terugwerkende kracht draait, hoeft dit niet meer benoemd te worden.”

Op die manier is ‘Binnenkant’ een nummer geworden dat de huidige tijdsgeest fundamenteel weet te vatten. “Daarom raad ik iedereen die zich afvraagt of er nog enige schoonheid valt te vinden binnen de vier muren van zijn of haar opgelegde ballingschap, aan om aandachtig naar mijn nieuwe single te luisteren”, aldus nog Brihang.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=GgfnlRYrOEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier