Bibliotheken in Wingene en Zwevezele gaan weer open na coronasluiting

Bibliotheekschepen Lieven Huys. © NS
Redactie KW

De afgelopen maanden werkte de bib met een afhaaldienst, maar vanaf dinsdag 26 mei kunnen de inwoners hun boeken of andere materialen zelf opnieuw komen uitkiezen in de bibliotheek in Wingene. Vanaf woensdag 27 mei kan dit in Zwevezele.

De voorbereidingen om de bibliotheken opnieuw open te stellen voor het grote publiek, zijn volop aan de gang. Men vraagt om de verplichte veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en zo rekening te houden met enkele regels. Alle richtlijnen hangen ook duidelijk uit op beide locaties. “Gelukkig zijn wij op een heropening goed voorbereid en lag het plan klaar”, verduidelijkt schepen van de Bibliotheek Lieven Huys. “Vloerstickers, een circulatieplan en ontsmettingszuilen, niets wordt aan het toeval overgelaten. We willen ervoor zorgen dat onze klanten op een veilige en aangename manier weer kunnen langskomen.”

Kort en voorbereid bezoek

Er worden slechts een aantal bezoekers tegelijkertijd in de bib binnengelaten. Een bezoek mag dan ook niet lang duren. “We vragen ook om het bezoek voor te bereiden en het opzoekingswerk thuis te doen via de online catalogus. Met een lijstje is het gemakkelijker om de materialen snel terug te vinden. Een bibliotheekbezoek hoeft niet lang te duren en er worden ook minder materialen aangeraakt. Zoals ieder jaar verdubbelen we de uitleentermijn vanaf 15 juni tot en met 15 september. Zo kan iedereen tijdens zijn of haar vakantie zorgeloos genieten van de geleende materialen.” (NS)

Wie tot een risicogroep behoort, zoals 65-plussers of mensen met een aandoening, kan een afspraak maken om langs te gaan en dit buiten de normale openingsuren. Zo kan een bezoek gepland worden, terwijl er geen andere bezoekers aanwezig zijn, om zo de besmetting volledig uit te sluiten. Een afspraak maken kan via www.wingene.be/afspraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier