Best of Brugge-awards gaan jong talent bekronen

© SVV
Redactie KW

In Brugge slaan Villa Bota en Het Entrepot de handen in elkaar voor de zevende editie van de Best of Brugge-awards. In negen categorieën gaan de organisatoren op zoek naar jongeren(initiatieven) die het voorbije jaar Die Scone het meest deden bruisen.

Met dit initiatief willen voornoemde jongerenorganisaties jong, creatief en ondernemend Brugge bekronen. “Onze stad heeft ontzettend veel talent”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). “Dit zetten we met de Best Of Bruges-awards graag in de kijker, want de toekomst is aan de jeugd. Ik vraag dan ook aan iedereen – jong en oud – om massaal te stemmen en ons jong talent een duwtje in de rug te geven.”

De genomineerden werden bekendgemaakt tijdens een live-uitzending op de Brugse radiozender Villa Bota, te beluisteren op 106.4 FM of via de website www.villabota.be. Op zaterdagavond 9 februari worden de awards uitgereikt tijdens een gratis toegankelijke show in Theater De Biekorf. Villa Bota brengt daar niet enkel live verslag van uit, maar maakt ook een uitgebreide voorbeschouwing.

“We maken er een echte gala-avond van met alles erop en eraan“, belooft Wannes Fremaut, coördinator van Het Entrepot en Villa Bota. “Prominenten reiken de awards uit. De presentatie gebeurt door enkele Villa Bota-gezichten. Daarnaast voorzien we ook weer enkele fijne lokale live-acts. Na afloop van de awardshow feesten we verder tijdens een afterparty in onze nabijgelegen Factor Club op het Kraanplein.”

De genomineerden:

Band/artiest:

Rumours, SCHNTZL, Sunflower, D’expediteurs, The Heavy Crown

Dj/Producer:

Miss Charlie, it.takes.two, Lewis Arlo, Feel-X, Codexx

Evenement:

Glow In The Dark, Pirate Bay, Campo Solar, Weerwerk, Spotlight

Urban Creative:

Frieke Verlé, Studio Dada, Charles Degeyter, J+ Dance Crew, Kunstenal

Turbo:

Oekaf, Compagnon Agency, Snip Chop Hooray, Commensalist, Feu Vif

Koffiebar:

Cafuné, Vero Caffé, Blackbird, Li-O-Lait, The Gulliver Tree

Jeugdvereniging:

KSA Sint-Trudo, JIN Brugge, BinnensteBuiten 8000, Nomade eventcrew, J+ Dance Crew

Media:

BAF, BLVRD, comma.world, Slesh Streaming Sessions, De Brugse Stem

Brugs Bruis:

Aan De Plas, House of Time, DOK54, BLVRD, Het Hoofdkwartier

“Er is ook een tiende award, maar we verklappen nog niet wat en hoe”, zegt Pieter Devriese, verantwoordelijke voor de radiowerking van Villa Bota. “We communiceren later nog wie die krijgt en waarom.”

Stemmen voor de Best of Brugge-awards kan tot en met zondag 13 januari 2019 op www.villabota.be/bob. Meer info via info@villabota.be.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier