Bert en Delphine delen in nieuw boek hun succesformule #100DOD

Bert Van Guyze en Delphine Steelandt schreven samen #100DOD. © foto Stefanie Faveere

Bert Van Guyze en Delphine Steelandt van fitnesszaak Vip-Fit in Gistel hebben samen een boek geschreven. In #100DOD, de complete gids naar de fitste versie van jezelf delen ze met de wereld hun succesformule waarin je in 100 dagen naar de beste versie van jezelf werkt. “Met dit naslagwerk haal je je eigen personal trainer in huis.”

Het voorwoord van #100DOD werd geschreven door sportjournalist Karl Vannieuwkerke. Ook hij nam deel aan het 100 Days Of Dedication-programma in Vip-Fit in Gistel, verloor 12 kilogram en schrijft ‘dat je een betere trainer dan Bert nauwelijks kunt inbeelden’.

Bert Van Guyze en Delphine Steelandt zijn de zaakvoerders van Vip-Fit en startten zes jaar geleden met het 100 Days of Dedication-programma. Het concept waarin ze mensen in 100 dagen naar de meest fitte versie van zichzelf helpen, bleek al snel een schot in de roos te zijn en het programma wint nog steeds aan populariteit. De voorbije reeksen, waarbij er drie keer per week getraind wordt in vier groepen, waren stuk voor stuk allemaal volzet.

Kers op de taart

En nu delen Bert en Delphine die succesformule dus met de buitenwereld. “We hebben er goed over nagedacht, want het is echt een uniek en succesrijk programma. Maar we vinden het belangrijker dat kennis van gezondheid gedeeld wordt. Wij hebben het warm water niet uitgevonden, maar we hebben wél een concept uitgewerkt dat al zes jaar het bewijs levert dat het werkt bij de mensen. Dit boek zien we als kers op de taart van het succes van de 100 dagen.”

Het 100DOD-concept werd ook verwerkt in de #Fit-boeken van Delphine, maar het fitnesskoppel benadrukt dat #100DOD een volledig andere invalshoek heeft. “De #Fit-boeken zijn afgeleiden en dus gebaseerd op het 100 Days Of Dedication-programma. Terwijl de #Fit-boeken vooral gelauwerd worden voor de recepten, de voedingsconcepten en de levensstijl, is dit een boek gericht naar training toe. Ook iemand die start van nul, zal weten waar hij of zij allemaal rekening mee moet houden.”

“Er is een hele mooie evolutie in trainingen met 42 work-outs. We gaan letterlijk dag per dag te werk en strooien terwijl met nuttige tips. De voeding staat in #100DOD op de tweede plaats. Met dit boek haal je je eigen personal trainer in huis én behaal je hetzelfde resultaat als bij het 100 Days Of Dedication-programma dat wij hier in de fitness geven. Op voorwaarde natuurlijk dat je het boek volgt met de vijf beweegmomenten per week die een half uur tot een uur duren.”

Afgetrainde lichamen van halve – of hele – bodybuilders die haast onmogelijke oefeningen voor tonen? Die vind je vooral niét terug in #100DOD. “Wij kiezen niet voor dat zo goed als onhaalbare ideaalbeeld. De 25 mensen van 16 tot 66 jaar die de oefeningen voortonen in het boek, zijn allemaal mensen die deelgenomen hebben aan ons programma. Mensen die wilden werken aan de meeste fitte versie van zichzelf. Je hoeft trouwens niets aan te kopen om de oefeningen te kunnen doen. Een matje is wel aan te raden, maar dan puur voor het comfort.”

De work-outs van het 100 Days Of Dedication-programma vallen niet onder de typische fitnesslessen voor vrouwen. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. “Voor het eerst is het aantal mannen dat deelneemt aan onze nieuwe reeks zelfs groter dan het aandeel vrouwen. Voor een man is de drempel vaak groter om kennis bij iemand anders of zelfs uit een boek te halen. Vrouwen geven openlijk in community’s toe dat ze een beetje te dik zijn en kopen kookboeken. Mannen doen dat niet. Ze vinden het minder makkelijk om toe te geven dat ze iets of iemand nodig hebben om kennis over sport op te doen om hun lichaam te veranderen. Wat de little black dress is voor een vrouw, is #100DOD het little black book voor hem én haar.”

#100DOD (uitgeverij Lannoo) ligt vanaf vandaag in de winkel. Dit boek, met hardcover, telt 250 pagina’s en kost 29,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier