Annelies Deprez en zoon Cas treden op met Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Wingene

Annelies Deprez speelt bij het trommelkorps, zoon Cas Braet bij de preharmonie. © LDW
Redactie KW

Annelies Deprez en zoon Cas Braet zijn allebei lid van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Wingene. Zij speelt bij het trommelkorps, hij bij de preharmonie. Tijdens het aperitiefconcert van de harmonie kan je hen komende zondag allebei aan het werk zien. “Zo’n optreden blijft toch altijd een beetje spannend.”

Annelies Deprez (37) geeft les in het vijfde leerjaar van basisschool De Regenboog, maar daarnaast is ze ook al heel wat jaren lid van het Wingense trommelkorps. “Het moet nu toch wel al elf of twaalf jaar zijn”, geeft ze mee. “Ik heb vroeger nog gitaar gespeeld, maar ben daar door mijn engagement bij het competitievolleybal en bij de Chiro mee gestopt. Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik daar niet ben in doorgegaan. Tijdens evenementen als de kermis, de breugelfeesten, het carnaval of de avondmarkt zag ik regelmatig het trommelkorps aan het werk. Ik heb dan eens gebabbeld met mijn collega Stefaan, die toen al lid was van de groep, en ben er uiteindelijk zo bijgekomen.”

Speelgoedtrompet

Zoon Cas (10) speelt sinds vorig jaar bij de preharmonie. “Ik speel nu bijna drie jaar trompet”, vertelt hij. “Ik volg ook notenleerlessen. Ik wist trouwens al heel vroeg dat ik trompet wilde spelen.”

“Cas was pas 5 of 6 jaar toen hij op de kermis een speelgoedtrompetje won”, pikt mama Annelies in. “Toen al zei hij dat de trompet zijn instrument zou worden. Zijn peter speelde vroeger ook trompet, maar is er heel snel mee gestopt. Daar heeft hij veel spijt van, dus nu is hij wel extra trots op Cas.”

“Ik hou van applaus”

“Ik zit nu voor het tweede jaar in de preharmonie en ik vind dat heel tof”, gaat Cas verder. “Het is leuk om samen met anderen te spelen. Ik vind het ook gemakkelijker dan alleen, want als ik niet meer helemaal mee ben, kan ik weer invallen door te luisteren naar wat de muzikanten rond mij aan het spelen zijn.”

Ik speel graag de bekende popliedjes. Tot nu toe is ‘Eye of the Tiger’ mijn favoriet nummer – Cas Braet

Cas leerde al heel wat liedjes. “Ik speel graag de bekende popliedjes. Tot nu toe is Eye of the Tiger mijn favoriet”, geeft hij mee. “In veel liedjes moet de trompet solo spelen en dat vind ik superleuk om te doen.”

“Soms krijgen de trompetten ook extra applaus na een nummer, net omdat ze zo vaak solo moeten spelen”, vult mama Annelies aan. “En ik hou wel van applaus”, lacht Cas.

Ook jongste zoon Sam

Zowel moeder en zoon komen heel graag naar de repetities. “Ik kan dan wel niet elke week komen, onder andere omdat ik ook toneel speel bij Bouckhout, maar ik vind de repetities super”, vertelt Annelies. “Er zitten ook een paar heel goede spelers in de groep, die me dan steeds weer op weg helpen. En ondanks het feit dat ik misschien niet de beste trommelaar ben, voel ik me nooit te min. Ik ben echt blij dat ik intussen weer in de wereld van de muziek zit. Ook mijn jongste zoon Sam is intussen trouwens aan het musiceren geslagen. Hij volgt nu tromboneles en de bedoeling is dat hij binnenkort ook naar de preharmonie kan komen.”

Annelies is alvast blij dat ze haar hobby nu met haar twee zonen kan delen. “Stiekem hebben we ze allebei toch echt in de richting van een instrument geduwd dat ze in de harmonie kunnen spelen. Met gitaar of piano ligt dat veel moeilijker. En ik kijk er nu al ongelooflijk naar uit om met mijn zonen te kunnen spelen tijdens een straatoptreden. Zo’n uitstap is toch heel speciaal en altijd spannend.”

De koninklijke harmonie Sint-Cecilia Wingene houdt haar aperitiefconcert op zondag 28 april om 10.30 uur in De Verrekijker. Zowel preharmonie, harmonie als trommelkorps treden aan. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de deur. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in. Tickets bestellen, kan via info@khwingene.be of 0479 06 43 33.

(Lien Depauw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier