Al veertig kunstenaars namen intrek in De Tank in Brugge

Redactie KW

Brugge heeft (hoge) nood aan locaties waar jonge en oudere kunstenaars aan het werk kunnen. Dit toont De Tank, de eerste vaste residentieplek van Het Entrepot, aan. Sinds twee weken heeft een veertigtal residenten er zijn intrek in genomen.

In afwachting dat er een bouwproject gerealiseerd wordt, wist de Brigse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) met de nieuwe eigenaar van het voormalig Provinciaal Gouvernement op de Burg 4 een huurovereenkomst af te sluiten voor het gebruik van 48 atelierruimtes. Na een opendeurdag eind mei bleek meteen dat er veel vraag is naar soortgelijke ruimtes. “Alle residenten die enkele weken geleden hun intrek namen in De Tank zijn Bruggelingen en driekwart van hen is jonger dan dertig jaar”, legt Laurens Mariën, projectcoördinator van De Tank. “De jongste gebruiker is zestien jaar, de oudste 67 jaar. De komende maanden kan nog een handvol Brugse artiesten jonger dan dertig jaar bij ons aankloppen voor een werkruimte. Zij betalen vier euro per gehuurde vierkante meter.”

Op zondag 17 september, tijdens Autoloze Zondag, opent op het gelijkvloers ook de expositieruimte van De Tank met een tentoonstelling van verschillende residenten. Die ruimte zal een oppervlakte hebben van honderd à honderdvijftig vierkante meter. Het Brugse BAWA-collectief, dat eerder in De Republiek en De Makersrepubliek aan de slag was, is vandaag begonnen met de bouw van deze tentoonstellingsplek. “Deze plaats zal gebruikt kunnen worden voor exposities, workshops en andere events. Daarnaast zullen we deze ruimte ook voordelig verhuren aan residenten en externen”, geeft Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot, nog mee.

(svv – Foto BP)

www.detank.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier