Zware stalker uit Poperinge veroordeeld tot 37 maanden cel: 34.000 berichten in zes maanden

© Getty Images
Redactie KW

Jarne C. (26) werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden voor onophoudelijk stalken van zijn gewezen vriendin. C. stuurde de vrouw ooit 34.000 berichten en telefoontjes in zes maanden tijd.

Eind maart vorig jaar liep de twintiger al een voorwaardelijke celstraf op van twee jaar voor het belagen van zijn ex-vriendin. Eerder veroordeelde het hof van beroep in Gent de beklaagde voor intrafamiliaal geweld. Het koppel had jarenlang een knipperlichtrelatie. Toen ze weer eens uit elkaar waren, stuurde C. de vrouw wel 200 berichtjes per dag via Messenger, WhatsApp of sms. Dat was van ‘s morgens 5 uur tot 1 uur ‘s nachts. In zes maanden tijd klokte hij af op maar liefst 34.000 telefoontjes en berichtjes. “Ik deed dat alleen om haar terug te winnen, want ze is de vrouw van mijn leven en wil haar niet laten vallen, nooit”, vertelde C. toen aan de rechter. Hij hield woord, want kort na zijn veroordeling viel hij het meisje opnieuw lastig. De Ieperse onderzoeksrechter vond het welletjes en plaatste de twintiger achter tralies, maar zelfs vanuit de gevangenis bleef hij verder doen.

Grote kans op herval

De rechter veroordeelde de man nu tot een celstraf van 37 maanden en een geldboete van 400 euro. De rechtbank hield rekening met de lange duur en het aanhoudend karakter van de stalking. “U bent hardleers en zelf na vorige veroordelingen bleef u maar verder doen”, aldus de rechter. “Uw slachtoffer leeft voortdurend in angst, waardoor ze psychisch lijdt. U hebt geen normbesef en de kans tot herval is zeer groot.” (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier