Zware klappen bij afrekening die eindigt in val van trap : daders riskeren 30 maanden

Redactie KW

Een vrouw uit Westende en een man uit Koksijde riskeren 30 maanden effectieve celstraf voor hun aandeel in een gewelddadige afrekening.

Omdat Sabrina R. (41) ervan overtuigd was dat het slachtoffer tijdens schilderwerken bij haar moeder 25.000 euro had gestolen, lokte ze hem op 27 juli 2016 naar haar woning boven een café in Westende. Toen slachtoffer D.L. binnenkwam zou medebeklaagde Christophe H. (34) hem meteen met een stroomstootwapen hebben aangevallen.

D.L. incasseerde ook zware klappen en schoppen. Hij slaagde erin om weg te vluchten maar viel daarbij van de trap. Of hij daarbij een duw kreeg is onduidelijk. De politie kreeg lucht van het geweld toen Sabrina R. liet weten dat ze 22.000 euro terug had gevonden in de brievenbus van een vriendin van D.L. Het slachtoffer had immers opgebiecht dat hij het resterende geld daar verborgen had. D.L., die bij de feiten onder meer een schedelbreuk opliep, eist nu een schadevergoeding van 5.000 euro. Volgens haar advocaat wou Sabrina R. enkel het geld van haar moeder recupereren. “Dat er klappen vielen ontkent ze niet, maar de schedelbreuk was het gevolg van de val”, stelde meester Kris Vincke.

Christophe H. drong aan op de vrijspraak. Naar eigen zeggen gebruikte hij de taser enkel om R. te beschermen. “Mijn cliënt was aanwezig, maar deelde zelf geen klappen uit”, aldus zijn advocaat.

De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 4 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier