Zoon aangehouden voor poging doodslag op moeder in Blankenberge

Het slachtoffer werd maandag zwaargewond aangetroffen aan haar woning. © JVM
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 29-jarige man uit Blankenberge aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op zijn moeder. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte haalde maandagavond uit met een mes.

Het slachtoffer werd rond 19.30 uur aangetroffen aan haar woning in de Prinsenlaan in Blankenberge. Even daarvoor had de vrouw messteken gekregen van haar inwonende zoon. Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde de volgende ochtend niet langer in levensgevaar. Na de feiten zou de verdachte ook zichzelf nog verwond hebben.

Over de aanleiding voor de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. Het parket bevestigde enkel dat de steekpartij zich in een familiale context heeft voorgedaan. De precieze omstandigheden van het incident zijn voorlopig nog onduidelijk en worden verder onderzocht.

De verdachte werd woensdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van poging tot doodslag op zijn moeder. De Brugse raadkamer zal vrijdag oordelen of de man langer in de gevangenis moet blijven. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier