Zinloos geweld door drie agressieve jongeren in Deerlijk

Drie dagen na de vuistslag zijn de sporen op en rond het oog van Nico nog duidelijk. © MVD
Redactie KW

Op de terugweg na een heerlijke namiddag op de grote fancy fair van scouts en gidsen werd Nico Van der Wildt op een agressieve manier aangevallen. “Het gebeurde zonder enige reden in de nachtwinkel van de Stationsstraat. Onvoorstelbaar”, vertellen Nico en partner Greet Ravelingien.

De feiten speelden zich dus af bij de terugkeer van fancy fair vorige zondag, te voet naar huis in de Hoogstraat. Greet: “Onderweg stapten wij binnen in de nachtwinkel. Nico wilde een pakje sigaretten en bij het naar buiten gaan, stapten drie nogal agressief uitziende jongeren binnen. Eén van hen gaf Nico meteen een harde vuistslag. Hij viel op de grond en zij begonnen wild op hem te schoppen. Ik tierde zo luid dat mijn keel er nog steeds hees van is. Vooraleer wij het goed beseften was het drietal verdwenen. De winkelierster kwam bij ons en zei twee van de drie jongeren, zo’n 17 à 20 jaar en met Deerlijkse banden, te kennen.”

Eenmaal een beetje bekomen stapten Nico en Greet naar huis. Daar werd duidelijk wat de drie aangericht hadden. Een gezwollen oog en overal pijn van het stampen. Nico: “Maandag gingen wij naar de dokter, lichtten de politie in en vroegen via de sociale media naar getuigen. Ook onze verzekering is met de zaak bezig. Ondertussen heeft één van de drie zichzelf aangegeven en is de politie op het spoor naar een tweede. Men heeft beloofd ons op de hoogte te houden.”

Nachtmerries

De zinloosheid van dit geweld kunnen zij niet begrijpen. Greet: “Wij hebben nachtmerries, ik durf ‘s avonds niet meer op straat wandelen met de hond. Waarom doen zij dit? Wij hopen dat dit overal stopt en dat zij alle drie gevonden en gestraft worden.”

Ondertussen is het oog van Nico beter geworden, maar de over het hele lichaam verspreide schoppijn leidde tot zeker een week werkonbekwaamheid. Een lichtpunt voor het koppel? “Wij gaan op 2 november in Spanje wonen, werken en een vakantiehuis verhuren.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier