Zes personen die opgepakt werden bij grote drugsactie blijven aangehouden

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

6 van de 11 personen die tijdens de grootschalige politieactie dinsdagmorgen werden opgepakt, blijven aangehouden en worden naar de gevangenis overgebracht, zo besliste de onderzoeksrechter. Ondertussen verschenen ook de details van de inbeslagname, waardoor het duidelijk wordt dat Komen-Waasten met een uiterst professionele bende te maken had.

De operatie, waarbij meer dan 70 agenten werden ingezet, richtte zich specifiek op een bende die vanuit Komen-Waasten drugs invoerde en verdeelde, zowel in België als over de grens. 11 mensen werden opgepakt waarvan er 6 aangehouden blijven. Een persoon werd onder strikte voorwaarden opnieuw in vrijheid gesteld.

Tijdens de huiszoekingen werd 1,4 kilogram aan cocaïne, met een straatwaarde van bijna 80.000 euro in beslag genomen. Daarnaast werd ook 1 kilogram aan marihuana, met een straatwaarde van bijna 9.000 euro en 36.000 euro in cash geld gevonden. Ook drie voertuigen en een vuurwapen werden uit handen van het drugsnetwerk genomen.

De indrukwekkende operatie kwam er na maandenlang speurwerk en past in het veiligheidsplan dat de zone Komen-Waasten in het leven riep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier