Zes maanden cel voor man die weigerde om winkelkarretje te nemen

© belga
Redactie KW

In de correctionele rechtbank van Kortrijk zijn maandag enkele tientallen personen veroordeeld voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. Zo bedreigde een man een bewakingsagent aan een supermarkt omdat hij een karretje moest nemen. Hij kreeg zes maanden cel.

De Kortrijkzaan werd veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij een bewakingsagent had bedreigd met een wielsleutel. A.H. ging boodschappen doen in de Aldi in Kortrijk, maar weigerde om een winkelkarretje te nemen. De bewakingsagent sprak hem daarop aan. “Hij liep daarop naar zijn wagen, haalde er een wielsleutel uit en bedreigde de bewakingsagent“, zo zei de procureur tijdens de themazitting over inbreuken op de coronamaatregelen. Er ontstond een gevecht en de politie moest tussenbeide komen.

Een dertigtal andere beklaagden werden maandag eveneens veroordeeld voor tal van niet-essentiële verplaatsingen, waaronder twee mannen uit Kortrijk die werden tegengehouden toen ze de Franse grens wilden oversteken om heroïne te kopen.

Spuwen in gezicht

J.V. uit Waregem werd dan weer veroordeeld tot 80 uren werkstraf en een boete van 400 euro omdat hij op 11 april in het gezicht van een buurvrouw spuwde. De beklaagde kon blijkbaar niet verdragen dat het slachtoffer vroeg om minder lawaai te maken in zijn appartement. Aan de politie verklaarde V. dat hij misschien beter geslagen had, in plaats van te spuwen.

Een 19-jarige man uit Rekkem kreeg vier maanden celstraf. Ondanks eerdere verwittigingen deelde hij een blikje frisdrank met een vriend en lachte hij de agenten uit. Bij een van zijn eerdere corona-inbreuken had hij al in de richting van twee inspecteurs gespuwd. Ten slotte had hij zich in augustus 2019 al weerspannig opgesteld toen hij betrapt werd op spoorlopen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier