Zes maanden cel voor ‘Cornettodief’ die Oostendse frituur kort en klein slaat

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 25-jarige man uit Gistel heeft in de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal met geweld.

Op 25 mei 2019 stapte N.D. omstreeks 23 uur in zwaar beschonken toestand frituur ‘t Hazegras in Oostende binnen. Hij ging er naar het toilet, maar toen de eigenaar hem even later uit de privékeuken zag komen, viel er een Cornetto uit zijn jas. “Ik heb niets gepakt”, garandeerde D., terwijl er nog drie gelijkaardige ijshoorntjes van onder zijn trui op de grond vielen.

Bijten, slaan en trappen

Toen de eigenaar ermee dreigde de politie te verwittigen, ging N.D. compleet door het lint. Hij sloeg de inboedel van de frituur kort en klein en moest door drie aanwezige klanten in bedwang worden gehouden tot de politie arriveerde. Een van die klanten werd door N.D. in de arm gebeten. Een andere kreeg een trap in de ribben.

Tijdens zijn verhoor verklaarde N.D. dat hij de ijsjes in de vuilnisbak van het toilet had gevonden, maar de rechter hechtte daar geen enkel geloof aan. De twintiger werd in 2017 al eens veroordeeld voor weerspannigheid en kreeg begin dit jaar twee jaar cel voor slagen. Hij kreeg ook al eens een werkstraf opgelegd, maar voerde die niet uit. De rechter ging maandag dan ook niet in op zijn vraag om een werkstraf uit te voeren. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier