Zaak afpersing door prostituee uitgesteld door ziekte procureur-generaal

(iStock)
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak waarin een 37-jarige prostituee uit Tielt wordt vervolgd voor afpersing, moeten uitstellen naar maart volgend jaar. De vaste procureur-generaal van de kamer die de zaak behandelt werd onverwacht ziek, maar wou toch zelf de zaak behandelen.

Op 6 december 2016 stapte de 56-jarige D., een West-Vlaamse leerkracht, uit het leven. Uit het uitvoerige sms-verkeer op zijn gsm bleek dat de man het laatste jaar van zijn leven geregeld afspraakjes had met de Tieltse prostituee S.S., die hij eind 2015 per toeval ontmoet had tijdens een oudercontact in zijn school.

Onderzoek wees uit dat hij en de prostituee liefst 1.300 sms’en naar elkaar verstuurden. De dag voor zijn dood kreeg de leraar nog 76 berichten en 21 oproepen. Omdat bleek dat de man haar liefst 224.500 euro betaalde – niet enkel met geld maar ook met goud uit de familiekluis – en de vrouw er in sommige sms’en mee dreigde alles openbaar te maken, werd ze voor de rechter gedaagd wegens chantage met de dood van de man tot gevolg.

S.S. ontkende de afpersing altijd en beweerde dat het om een schenking ging. Toch geloofde de rechter in Brugge haar niet en veroordeelde haar tot drie jaar cel. Ze ging in beroep en de zaak werd al eens uitgesteld om de advocaten toe te laten eerst al hun argumenten op papier te zetten. Maar op 26 november werd de zaak alweer uitgesteld. De procureur-generaal van de achtste kamer van het hof in Gent waar de zaak zou worden behandeld, werd plots geveld door griep. Toch stond hij erop persoonlijk zijn vordering omtrent de schuld en de straf van S.S. toe te lichten. Daarom verzocht hij de zaak uit te stellen. Zowel het hof, als de betrokken partijen gingen daarmee akkoord. De zaak staat nu opnieuw voor pleiten op 24 maart.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier