Voorwaardelijke straf voor veertiger voor belaging en bedreiging ondernemersfamilie Ide-Vanden Avenne

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Oostrozebeke die terecht stond voor belaging en bedreiging van de bekende ondernemersfamilie Ide-Vanden Avenne is maandag door de correctionele rechtbank daarvoor veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een voorwaardelijke boete van 800 euro.

Al enkele jaren valt Lode C. de ondernemersfamilie van Jan Ide, ex-topondernemer van de Spanogroep lastig. Via What’s App, sms,e-mail, brieven,… De berichten werden vreemd genoeg ook naar de politie gestuurd. Aanvankelijk keek het parket wat de kat uit de boom maar toen de toon in mei 2018 dreigend werd, was de maat vol. “Ik knal u en uw familie omver”, kreeg Jan Ide te horen/lezen. Ook een verhoor van Lode C. bij de politie bracht geen zoden aan de dijk.

“Alles is hier corrupt. Ik vertrouw dat hier niet”, liet C. luidkeels horen in het gerechtsgebouw. “Overal worden leugens gecreëerd en wordt macht misbruikt om alles in Oostrozebeke te kunnen controleren.” Jan Ide kreeg een symbolische schadevergoeding van 1 euro toegekend. C. zakte naar het gerechtsgebouw af maar stapte vreemd genoeg de rechtszaal niet binnen om de uitspraak te aanhoren. Hij moet opdraaien voor de gerechtskosten en 180 euro rechtsplegingsvergoeding.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier