Voorwaardelijke straf voor Pannenaar die kinderen op strand Oostende filmt

© Getty Images
Redactie KW

Een 59-jarige man uit De Panne heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor voyeurisme.

Op 2 augustus was Christian S. spelende kinderen in zwemkledij aan het filmen op het strand van Oostende. Enkele badgasten kregen hem in de gaten en verwittigden de redders die er op hun beurt de politie bij haalden.

Bij een fouille werden twee geheugenkaartjes aangetroffen in een doosje keelpastilles. Daar stonden heel wat filmpjes op van minderjarigen, waarbij S. systematisch inzoomde op hun geslachtsdelen.

Naakte jongens

Bij een huiszoeking in zijn woning werden tal van kinderspullen aangetroffen zoals fopspenen, speelgoed en snoep. Er werden nog meer zelfgemaakte filmpjes van kinderen aangetroffen en naast de koelkast hing een foto van twee naakte jongens waarop andere hoofden waren gekleefd. De man uit De Panne werd opgepakt en zat twee maanden in voorhechtenis.

Christian S. werd in 1995 al eens veroordeeld tot drie jaar cel voor zedenfeiten en in 1998 werd hij voor tien jaar geïnterneerd. Toch acht de gerechtspsychiater hem momenteel toerekeningsvatbaar. De procureur vorderde tijdens het proces twee jaar effectieve celstraf wegens voyeurisme.

Probatievoorwaarden

Maar de advocaat van S. drong met succes aan op probatievoorwaarden. “Hij had geen slechte bedoeling met die kinderspullen”, klonk het. “Deze man heeft begeleiding nodig.” S. zelf was zich duidelijk van geen kwaad bewust. “Ik woon dicht bij Plopsaland, maar ben daar nog nooit binnen geweest”, stelde hij tijdens het proces. “Ik heb geen enkel kind iets misdaan”. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier