Begin juli 2017 ontstond al voor de derde keer op enkele weken tijd brand in dezelfde woning in de Lindenhofstraat in Gistel. Het vuur ontstond ter hoogte van de douche en vernielde de hele badkamer. Ook de rest van de woning liep heel wat schade op.

De bewoner belandde een tijdje in voorhechtenis op verdenking van opzettelijke brandstichting, maar Dominique D. werd vrij snel opnieuw vrijgelaten. In de volgende maanden waren er opvallend genoeg nog twee verdachte branden in hetzelfde huis.

Volgens het openbaar ministerie kaderde alles in de financiële problemen van de beklaagde. D. zou daarom het plan opgevat hebben om de verzekeringen op te lichten. De Gistelnaar had zijn huis gekocht voor 160.000 euro, maar liet het verzekeren voor een waarde van bijna 250.000 euro.

De verdediging vroeg de vrijspraak. Meester Pieterjan Dens wierp op dat zijn cliënt voor alle feiten een alibi heeft. Bij één van de branden was hij bijvoorbeeld al zes uur vertrokken naar zijn werk. Volgens het parket zorgde D. er net bewust voor dat de brand pas later zou ontstaan. Ten slotte pleitte de verdediging dat de mogelijke betrokkenheid van de ex-partner van D. onvoldoende werd onderzocht. De vrouw zou nog een sleutel hebben gehad van de achterdeur.

(Belga)

Begin juli 2017 ontstond al voor de derde keer op enkele weken tijd brand in dezelfde woning in de Lindenhofstraat in Gistel. Het vuur ontstond ter hoogte van de douche en vernielde de hele badkamer. Ook de rest van de woning liep heel wat schade op. De bewoner belandde een tijdje in voorhechtenis op verdenking van opzettelijke brandstichting, maar Dominique D. werd vrij snel opnieuw vrijgelaten. In de volgende maanden waren er opvallend genoeg nog twee verdachte branden in hetzelfde huis.Volgens het openbaar ministerie kaderde alles in de financiële problemen van de beklaagde. D. zou daarom het plan opgevat hebben om de verzekeringen op te lichten. De Gistelnaar had zijn huis gekocht voor 160.000 euro, maar liet het verzekeren voor een waarde van bijna 250.000 euro.De verdediging vroeg de vrijspraak. Meester Pieterjan Dens wierp op dat zijn cliënt voor alle feiten een alibi heeft. Bij één van de branden was hij bijvoorbeeld al zes uur vertrokken naar zijn werk. Volgens het parket zorgde D. er net bewust voor dat de brand pas later zou ontstaan. Ten slotte pleitte de verdediging dat de mogelijke betrokkenheid van de ex-partner van D. onvoldoende werd onderzocht. De vrouw zou nog een sleutel hebben gehad van de achterdeur.(Belga)