Vichtse Lendedreef opgeschrikt door nachtelijke inbraak

© (Foto XC)
Redactie KW

In de Lendedreef hebben tijdens de nacht van zaterdag op zondag inbrekers toegeslagen. De overlaten maakten geld en juwelen buit. De bewoners van het huis zijn bijzonder aangeslagen en zijn op zoek naar tips of ooggetuigen via een Facebookpost.

Gerda Demeyere (62) was samen met haar man op bezoek bij hun ouders die in dezelfde straat wonen. De twee Vichtenaren waren zich van niks bewust toen ze na een spelletje Rummikub, terug huiswaarts keerden. “Ik had gezien dat het licht boven nog aan lag. Ik vond het wat vreemd want toen we vertrokken was het nog klaar. Ik ging vlug de trap op om het licht uit te schakelen. Toen ik de slaapkamer inkeek zag ik dat alle kasten open stonden, alles lag op de grond, juwelen lagen over het kastje en de grond verspreid. Ik riep naar mijn man dat we direct naar buiten moesten, dat er inbrekers waren”, vertelt Gerda.

Het lukte het koppel door de shock niet onmiddellijk om de politie te bellen. Een voorbijrijdende wagen heeft de slachtoffers uit de nood geholpen. Met getrokken pistool, gingen de twee inspecteurs van de politie het huis binnen, de inbrekers konden immers nog binnen zijn.

De dieven hebben het hele huis van de slaapkamers tot de kelder toe binnenstebuiten gekeerd. Ze zochten duidelijk geld en goud. Tussen de juwelen van Gerda, zijn alleen de gouden juwelen verdwenen. De politie vermoedt dat de dieven uitgerust waren met een gespecialiseerde metaaldetector. “De dieven zijn waarschijnlijk via de voordeur binnengeraakt en hebben dan het huis doorzocht. Maar het kan niet lang geduurd hebben. Op camerabeelden van een buurtbewoner konden we het licht in onze slaapkamer zien aangaan om 22.09 uur, wij zijn thuisgekomen om 22.20 uur. De dieven zijn dus bijzonder snel en efficiënt te werk gegaan. Ik vermoed dat het hier om een bende gaat, dit is niet hun eerste inbraak”, vertelt de man van Gerda.

Het koppel is bijzonder aangedaan door de inbraak. “Dit is verschrikkelijk, ik slaap bijzonder slecht. Deze nacht ben ik drie keer wakker geworden. Ik ben aan het raam gaan kijken om te controleren of ze er niet terug zijn. Het zal nog even duren vooraleer dat zal slijten. We gaan het deurslot veranderen en camerabewaking installeren”, vertelt Gerda.

De twee zijn op zoek naar allerhande tips of ooggetuigen die iets kunnen gezien hebben tussen 19 uur en 23 uur. Er zou een witte of lichtkleurige hatchback rondgereden hebben op de kasteelhoek en op het straat. In de buurt liep ook een man meteen hond rond, die richting het nabijgelegen voetbalveld wandelde. Wellicht is dit een ooggetuige of een mededader die op de uitkijk stond. De getroffen familie vraagt om alle tips direct aan de politie door te geven. “We hebben al heel veel reacties gekregen. Er was al iemand die vermeldde dat ze twee weken geleden net hetzelfde heeft voorgehad. Eigenlijk zou dit meer in de krant moeten staan, om de mensen bewust te maken dat het ook hier kan gebeuren”, vult Gerda aan.

“We hebben hier een Buurt Informatie Netwerk, ik ga nu samen met die mensen dat nog beter proberen uit te bouwen. Ik hoop er zo voor te kunnen zorgen dat niemand zoiets nog moet meemaken. Het beste is dat ze die mensen vinden en kunnen tegenhouden”, besluit Gerda’s man.

Heeft u die nacht iets verdacht gezien of herkent u de beschrijving neem dan contact op met politiezone Mira op 056/626700.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier