Verdachte van brandstichtingen in Oostende vrij onder voorwaarden

© iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft dinsdag een 51-jarige Oostendenaar onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar brandstichtingen in garageboxen. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, kan wel nog beroep aantekenen tegen de vrijlating.

Begin juni werd de ondergrondse parkeergarage aan het Mijnplein getroffen door een brand. Pascal M. bleek in een van de garageboxen te wonen en werd aangehouden voor brandstichting. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor branden in het leegstaande gebouw van de Vercamerschool. De verdachte verklaarde steeds dat hij de branden zeker niet opzettelijk had veroorzaakt. Op 14 juli werd hij door de Brugse raadkamer vrijgelaten.

In de nacht van 17 op 18 augustus ontstond alweer brand in een garagebox onder het Mijnplein. Pascal M. werd ter plaatse ingerekend en belandde samen met twee kompanen in de gevangenis. De andere verdachten werden al na enkele dagen vrijgelaten. Ook na de aanhouding van M. kreeg Oostende af te rekenen met meerdere brandstichtingen.

Voorwaarden

Dinsdagochtend vroeg meester Beatrice Waerenburgh met succes de vrijlating van M., die zich wel aan enkele voorwaarden zal moeten houden. De dakloze Oostendenaar zal bijvoorbeeld de nachten in de winteropvang moeten doorbrengen. M. moest zich onlangs voor de strafrechter verantwoorden voor dertien diefstallen. Meestal maakte hij gebruik van een loper om binnen te geraken in diezelfde garageboxen onder het Mijnplein. M. ging aan de haal met etenswaren, maar ook met allerhande werkmateriaal. Hij wordt ook vervolgd voor een inbraak in een werfkeet op de site van de vroegere Vercamerschool. Het openbaar ministerie vorderde 40 maanden effectieve celstraf. De rechter doet op 15 januari uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier