Vandalen viseren cafetaria sporthal en auto van uitbater

© JCR
© JCR
Redactie KW

Vandalen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag lelijk huis gehouden op het terras van de cafetaria van sporthal De Wankaarde in de Ooststraat in Staden. Diezelfde nacht werden ook een aantal wagens in het centrum van de gemeente bekrast. Toeval of niet : ook de wagen van Patrick Vandecappelle, uitbater van de cafetaria van de sporthal, deelde in de brokken.

“Ik werd deze morgen door iemand verwittigd dat er stoelen van ons terras in de struiken lagen”, vertelt Patrick Vandecappelle. Eens Patrick ter plaatse was, bleek dat de vandalen het niet alleen bij een partijtje stoelen gooien gehouden hadden. “Er werden eieren tegen de muur van de cafetaria gegooid”, gaat Patrick verder. “Daarnaast werden bloembakken tegen de ramen gekieperd, werd de tafel in onze rookruimte omvergegooid en bleken de glazen bladen van onze bankettafels kapot gegooid.”

Patrick kreeg daarnaast nog een onaangename verrassing te verwerken. “Mijn wagen bleek woensdagmorgen rond om rond bekrast te zijn”, aldus een aangeslagen Patrick. “De wagen stond voor alle duidelijkheid niet bij de sporthal, maar aan onze woning op de Markt geparkeerd. Ik weet niet of het toeval is dat het net onze wagen is die bekrast werd, maar een kennis van ons maakte diezelfde nacht alvast hetzelfde mee. De wagen van de kennis stond geparkeerd in de Grote Veldstraat en werd ook serieus bekrast.”

Patrick diende alvast klacht in bij de politie. Die kwam ter plaatse de nodige vaststellingen doen. “Jammer genoeg zijn er geen camera’s aanwezig rond de sporthal”, aldus Patrick, “Ik hoop dat iemand dinsdagnacht iets gezien heeft wat mogelijk tot de daders kan leiden.”

Tips zijn welkom bij Patick Vandecappelle : 0478 22 85 33. Wie meer over de zaak weet kan uiteraard ook terecht bij de lokale politie. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier