Vandalen gooien verkeersbord door glazen achterdeur van bibliotheek in Tielt

De brandweer beveiligde de toegang door ze voorlopig dicht te timmeren zodat verdere schade of diefstal vermeden kon worden. © foto WMe
Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag werd de glazen achterdeur van de stedelijke bibliotheek vernield door vandalen.

Nadat de politiediensten door passanten op de hoogte gebracht waren, mocht de Tieltse brandweer zondagmorgen iets na 04.00 uur uitrukken om de toegang van de bibliotheek aan de Lakenmarkt te beveiligen. Onbekenden hadden er eerder die nacht namelijk lelijk huisgehouden door een tijdelijk verkeersbord dat nog aanwezig was van de Kertscorrida, door de glazen toegangsdeur van de bibliotheek te gooien.

Gezien er op het eerste zicht geen andere schade werd berokkend, lijkt het ook hier weer om een pure vandalenstreek te gaan. De brandweer beveiligde de toegang door ze voorlopig dicht te timmeren zodat verdere schade of diefstal vermeden kon worden.

Ware plaag

Reeds geruime wordt het centrum van de stad geteisterd door vandalen. Vrijdagnacht werd een Aixam op de Patersparking ook al gemollesteerd door vandalisten.

Vandalen gooien verkeersbord door glazen achterdeur van bibliotheek in Tielt

Eind november werd een man die chrysanten uit de bloembakken op de markt rukte en op straat gooide, kort na de feiten geïdentificeerd dankzij de aanwezigheid van camera’s in de nabijheid. Ook nu hoopt men op basis van getuigen in de buurt en aanwezige camerabeelden de dader(s) snel te identificeren.

(WMe/ foto WMe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier