Vandaal steekt autoband lek van verpleegkundige in Koekelare

© foto JH
Redactie KW

Vlak voor verpleegkundige Kelly Mortele uit Koekelare naar het woonzorgcentrum waar ze werkt wou vertrekken, zag ze dat haar autoband met een mes kapot gestoken was. Een bewuste vandalenstreek. “Een laffe daad. Daardoor moesten 34 bewoners op me wachten”, zegt Kelly.

Het was een onaangename verrassing toen Kelly Mortele (26) die in Ter Heide in Koekelare woont ‘s ochtends naar haar werk wou vertrekken, 12 kilometer verder. Kelly is verpleegkundige in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout waar het net zoals overal erg druk. Aan personeel is er geen overschot. “Ik moest beginnen om 6.30 uur en wou om 6 uur vertrekken. Maar nog voor ik instapte zag ik dat de auto, die langs de straat stond geparkeerd, links vooraan wat doorgezakt was en dat de band helemaal plat was.”

34 wachtende bewoners

Kelly wou snel handelen en riep haar vriend naar buiten. Het plan was dat hij haar naar het rusthuis zou brengen. “Maar toen we naar zijn Fiat gingen die op de oprit stond bleken twee banden van hem óók lek te staan. Dit was dus zeker geen toeval maar een bewuste daad. Iemand heeft me dus geviseerd en alhoewel ik misschien een vermoeden heb, kan ik dat niet hard maken. Maar als de vandaal mij wou viseren moet hij dus ook weten dat ik verpleegkundige ben. En ik dus nooit op tijd op mijn werk kon geraken. Dat is een zeer laffe en kostelijke daad in deze tijden.”

Het is schandalig in deze tijden dat iemand dit bewust gedaan heeft

“In het rusthuis ben was ik op mijn afdeling vandaag de enige verpleegkundige. Door deze coronatijden zijn er immers verschillende zieke collega’s en zijn er collega’s die op de speciale COVID-afdeling werken. Er is dus geen overschot en al zeker geen tijd te verliezen. Omdat ik dus te laat ben gekomen op mijn werk zijn daardoor 34 bewoners en 3 collega’s die zorgkundigen zijn moeten wachten op mijn komst vooraleer we de ronde konden starten. Uiteraard was er wel begrip op mijn werk, maar toch. Het is schandalig in deze tijden dat iemand dit bewust gedaan heeft. En uiteraard is vandalisme sowieso erg laf. Ik laat het hier niet bij.”

Messteek

Kelly vond uiteindelijk een oplossing door haar mama op te trommelen die haar naar Torhout bracht. “Gelukkig had mijn mama zelf late dienst en kon ze me brengen”, zegt Kelly. Intussen belde haar vriend een garagist op die een reservewiel op de Toyota Aygo monteerde en werd de auto aan het rusthuis geplaatst zodat Kelly kon terugkeren. De vrouw verwittigde intussen de politie om klacht in te dienen. “De garagist heeft bevestigd dat de drie banden volledig doorstoken werden met een mes. Er is geen twijfel. Maar de dader ontmaskeren wordt moeilijk”, beseft Kelly.

Politiezone Polder voert het onderzoek. Wie tips heeft contacteert best de politie. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier