Uitbater stripclub die klanten achterna zit met knuppel voor rechter

Stripteasebar The New Dreams. © GF
Redactie KW

De zaakvoerder van stripclub The New Dreams in Oostende moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor weerspannigheid en verboden wapendracht. De man zat lastige klanten achterna met een honkbalknuppel, pepperspray en een hamer.

Op 18 maart 2018 zette Maxence V. (39) twee lastige klanten uit zijn zaak. Maar hiermee was de kous niet af. Gewapend met een hamer en een busje pepperspray liep hij het duo achterna. Een politieman in burger was getuige van het incident en trommelde zijn collega’s op. Toen die ter plaatse kwamen, was V. op de klanten aan het slaan en verzette hij zich hevig bij zijn arrestatie. Een jaar later moesten opnieuw twee klanten vluchten voor V., die hen achterna zat met een honkbalknuppel. Toen hij de politie zag arriveren gooide V. de knuppel onder een wagen.

De man kwam dinsdag niet opdagen voor zijn proces. “Dit is een gevaarlijk individu die gewapend en onder invloed rondloopt in de uitgangsbuurt”, stelde de procureur. Bij een politiecontrole in november 2018 bleek V. twee dolken bij zich te hebben. De ene zat tussen zijn broeksriem, de andere in een sok. “En vanochtend lag er alweer een nieuw dossier klaar op mijn bureau. De beklaagde werd recent opnieuw in de uitgangsbuurt aangetroffen met een honkbalknuppel”, aldus nog de procureur. De uitspraak volgt op 25 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier