Tweede poederbrief in nog geen jaar tijd bij Oostendse sociale huisvestingsmaatschappij: stof geïdentificeerd

Vanessa Vens voor het kantoor van de Oostendse Haard. © Peter Maenhoudt
Gillian Lowyck

In de sociale huisvestigingsmaatschappij De Oostendse Haard aan de Nieuwpoortsesteenweg kwam vanmorgen een poederbrief aan. Al de tweede in tien maanden tijd. Directeur Vanessa Vens opende de brief en moest even naar het ziekenhuis. Wie de afzender is of wat het poeder precies is, is nog niet bekend.

In de sociale huisvestigingsmaatschappij De Oostendse Haard aan de Nieuwpoortsesteenweg opende directeur Vanessa Vens deze ochtend een poederbrief. “Het is onze directeur die meestal de post opent”, vertelt woordvoerder Veerle Dubois. “En ze opende inderdaad een poederbrief. De tweede in minder dan een jaar tijd”, zucht ze. “We hebben onmiddellijk de brandweer en politie verwittigd.”

Vanessa Vens werd preventief naar het ziekenhuis gebracht: “Ze moest gedecontamineerd worden, ontsmet dus eigenlijk. Omdat we maximaal inzetten op telewerk waren er niet veel personeelsleden aanwezig, maar toch een paar. Die mochten allen het gebouw niet verlaten.”

“De Civiele Bescherming is dan gekomen en besloot dan om enkel het kantoor van directeur nog af te sluiten. De medewerkers mochten rond de middag terug naar buiten. Momenteel wachten we af wat het poeder precies was. Vorige keer ging het om bloemsuiker. Geen idee wie de afzender zou kunnen zijn.”

Schrikken

“Het is serieus schrikken”, gaat Veerle verder. “Het heeft uiteraard een impact op onze professionele dienstverlening die nu stil ligt, maar ook op menselijk vlak.” Vanessa Vens is ondertussen weer thuis.

“Mensen die verantwoordelijkheid opnemen in een publieke functie en hun personeel lijken steeds vaker een doelwit”, reageert burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “De onverdraagzaamheid en agressie tegenover hen groeit en dat betreur ik als burgemeester.”

“De poederbrief die werd ontvangen door de Oostendse sociale huisvestingsmaatschappij bevatte bloem. Er is nog geen verdachte geïdentificeerd”, zo laat het parket donderdag weten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.