De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaart Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft.

Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om 'een probleem op te lossen'. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten.

Op 8 november werd ook Romuald V. onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Zo mag hij bijvoorbeeld geen contact hebben met de pers en met andere betrokkenen in het dossier. V. mag onder andere ook geen alcohol drinken of café's bezoeken.

Het onderzoek naar de campingmoord zit ondertussen in een laatste fase. Het blijft voorlopig wel nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiater.

(Belga)

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt. Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaart Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft. Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om 'een probleem op te lossen'. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten. Op 8 november werd ook Romuald V. onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Zo mag hij bijvoorbeeld geen contact hebben met de pers en met andere betrokkenen in het dossier. V. mag onder andere ook geen alcohol drinken of café's bezoeken. Het onderzoek naar de campingmoord zit ondertussen in een laatste fase. Het blijft voorlopig wel nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiater.(Belga)